Ποινή φυλάκισης στον Αρτέμη Σώρρα. Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

Ποινή φυλάκισης στον Αρτέμη Σώρρα. Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

Ο "αυτόκλητος σωτήρας της χώρας" καταδικάστηκε για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και η καμπάνα ήταν βαριά. Το χρονικό της υπόθεσης. Tι δήλωσε ο κουμπάρος του και κατήγορός του (Vid)

Ένοχοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ο Αρτέμης Σώρρας, και η σύζυγός του και το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ζητήθηκε ανασταλτικό στην έφεση, δε δόθηκε λόγω βαρύτητας και εξακολουθητικότητας του αδικήματος, και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους.

Μηνυτής του Πατρινού «σωτήρα της Ελλάδας», είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

* Διαβάστε το εκτενές ρεπορτάζ του NEWS247 για τον Αρτέμη Σώρρα και την “Ελλήνων Συνέλευσις”

Σε δηλώσεις του ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος Φώτης Λεπίδας τόνισε ότι είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής της δίκης, να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα, της συζύγου του, την οποία κατονόμασε ως τον «ιθύνοντα νου» και όλων όσων εμπλέκονται στην «απάτη» που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Για την ιστορία, ο Αρτέμης Σώρρας μπήκε στη ζωή μας το 2011 λέγοντας ότι κατέχει 600 δισ. από μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής”, μία τράπεζα που δεν υπάρχει από το 1932 οπότε υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης μέσω εξαγοράς της από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (η σύμβαση  εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932).

Στις 5 Απριλίου 2013, το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές στις 29 Μαρτίου 2013, απάντησε ότι τα χρεόγραφά που κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι έγκυρα και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει την Αστυνομία. Δυστυχώς όμως, στην ελληνική πραγματικότητα, το θέμα των 600 δισ. ξεχάστηκε κι έτσι ο “σωτήρας” Αρτέμης επανήλθε στο προσκήνιο υποσχόμενος αυτή τη φορά τρισεκατομμύρια.

Μάλιστα τη νέα ρητορική της διαγραφής χρεών, ο Αρτέμης  έχει ήδη ανοίξει 184 γραφεία σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε πόλεις του εξωτερικού όπως η Νέα Υόρκη και η Μελβούρνη, ενώ η πολιτική του κίνηση μετρά χιλιάδες μέλη. Στις εφορίες φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες εξώδικα, τα οποία μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδες και τα γραφεία της “Ελλήνων Συνέλευσις”, από πολίτες που έχουν πειστεί πως αυτός είναι ο τρόπος να ξεχρεώσουν στην περίοδο της κρίσης.

(Πηγές patrastimes, tempo24)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα