Στη Λαμία κρατείται για λόγους ασφαλείας ο δράστης της Άμφισσας

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε τη 13χρονη σε καταυλισμό Ρομά έξω από την Άμφισσα. Είχε διαφύγει στο βουνό και οι Αρχές τον αναζητούσαν. Εντολή για λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια και πράξεις αντεκδίκησης.

Η λύση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας κρίθηκε τελικά ως η καλύτερη δυνατή από πλευράς μέτρων ασφαλείας, για την κράτηση του 34χρονου κρεοπώλη από την Άμφισσα που παραδόθηκε χθες αργά το απόγευμα για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 13χρονης που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα σε καταυλισμό Ρομά έξω από την Άμφισσα. Ο δράστης τραυμάτισε τότε ελαφρά στο πόδι και έναν 35χρονο Ρομά, πυροβολώντας τον στο πόδι.

Αμέσως μετά την πράξη του εξαφανίστηκε το βουνό της Γκιώνας όπου όλες αυτές τις ημέρες φέρεται να τρεφόταν με ό,τι έβρισκε και έκτοτε οι Αρχές τον αναζητούσαν για να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί μία επικοινωνία μέσω του δικηγόρου του με τις Αρχές ώστε να τον πείσουν να παραδοθεί, κάτι που τελικά χθες το απόγευμα.

Πήγε ο ίδιος ο δικηγόρος του και τον παρέλαβε και τον οδήγησε σε ένα σημείο από το οποίο στη συνέχεια τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Κατόπιν συνεννόησης εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών, προτιμήθηκε να μην οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών αλλά στα κεντρικά της Λαμίας, που υπάρχει και μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πέτρο Μαντούβαλο και τις δηλώσεις που έκανε, ο πελάτης του είναι συντετριμμένος από το αποτέλεσμα των ενεργειών του και δεν είχε σκοπό να προκαλέσει θάνατο.

Επίσης κατόπιν συνεννόησης εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών σήμερα θα μεταβεί εισαγγελέας στη Λαμία για να δώσει προθεσμία στον 34χρονο να απολογηθεί και μετά από δύο ημέρες όπως όλα δείχνουν είτε να πάει ο ανακριτής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς, είτε να οδηγηθεί στην Άμφισσα για απολογηθεί, ανάλογα με τα μέτρα ασφαλείας και τις συνθήκες που θα επικρατούν, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και πράξεις αντεκδίκησης.

Στην απολογία που θα δώσει απευθείας στον Ανακριτή λοιπόν πλέον αναμένεται να γίνει γνωστή και η δική του εκδοχή για το πώς εξελίχθηκε αυτή η τραγωδία.

Σημειώνεται ότι στις Αρχές έως τώρα δεν έχει προκύψει επίσημη καταγγελία για τυχόν κλοπή ή διάρρηξη που να είχε προηγηθεί, ούτε προκύπτει στα πρόσφατα αρχεία που ανέτρεξαν οι αστυνομικοί.

Αυτό σημαίνει για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ότι αυτό που υποστηρίζουν οι Ρομά συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, μέχρι να ακουστεί και η πλευρά του δράστη. Δηλαδή να πέρασε εκείνο το βράδυ ο 34χρονος με μεγάλη ταχύτητα έξω από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας προς το μαντρί του, να συνεπλάκη με Ρομά που τον σταμάτησαν και ήρθαν στα χέρια μαζί του και μόλις επέστρεψε από το μαντρί του να πυροβόλησε εναντίον του 35χρονου Ρομά με τον οποίο συνεπλάκη, στο πόδι και μία από τις δύο βολές του να πέτυχε την 13χρονη στον λαιμό, στερώντας της την ζωή.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη μέσα στην πόλη της Άμφισσας από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 40χρονος Αλβανός για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι υπάλληλος του φυσικού αυτουργού και όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταθέσεις, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη κατά της διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον εργοδότη του από τις ενέργειές του. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ακόμη και ότι ήταν παρών και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει προς τα που διέφυγε ο εργοδότης του.

Μετά το αιματηρό περιστατικό, ορισμένοι Ρομά εντόπισαν 1,5 χιλιόμετρο πιο κάτω το φορτηγάκι του δράστη και του έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν φθορές στο κρεοπωλείο του μέσα στην πόλη της Άμφισσας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραδόθηκε ο 34χρονος που σκότωσε τη 13χρονη στην Άμφισσα

Φονικό στην Άμφισσα: Καταρρίπτεται ως κίνητρο η κλοπή

Άμφισσα: Σε κλίμα οργής και οδύνης η κηδεία της 13χρονης

ADVERTISING

SHARE: