Στην Αθήνα μεταφέρεται ο προπονητής της 11χρονης – Οι κατηγορίες που του αποδίδονται

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο προπονητής της 11χρονης – Οι κατηγορίες που του αποδίδονται
shutterstock

Ο 38χρονος συνελήφθη στη Σάμο μετά απο σχετικό ένταλμα. Προηγήθηκε η κατάθεση της ενήλικης, σήμερα, αθλήτριας. Ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στον εισαγγελέα Σάμου οδηγήθηκε ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοϊας ο οποίος συνελήφθη στο νησί και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί θα τον φέρουν συνοδεία με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα ώστε το πρωί να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή που διερευνά την υπόθεση.

Μετά από εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και σχετικές καταθέσεις που ελήφθησαν από την ενήλικη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας και ηλικίας 11 χρόνων όταν έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον προπονητή της, εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του το οποίο εκτελέστηκε σήμερα στην Σάμο όπου κατοικεί ο κατηγορούμενος.

Το ένταλμα του Ανακριτή Αθηνών αφορά τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της προσβολής γενετήσιας πράξης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και εκτελέστηκε από τους άντρες της Ασφάλειας Σάμου, όπου διαμένει ο 38χρονος.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη αναφέρει: «Συνελήφθη σήμερα (24-01-2021) σε νησί του Βορείου Αιγαίου, από την οικεία Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος ανήλικης το χρονικό διάστημα 2010-2013. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σε συνέχεια των καταγγελιών της αθλήτριας της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα είχε αναφερθεί σε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες με την νεαρή αθλήτρια να επιβεβαιώνει το περιστατικό. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε τονίσει ότι ήταν “βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε».

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. «Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία».

Μάλιστα, ο φερόμενος ως βιαστής της, τοποθετήθηκε δημόσια μετά τις αποκαλύψεις, ισχυριζόμενος ότι είχε σχέση (…) με το ανήλικο τότε κοριτσάκι, μη αποδεχόμενος τον όρο “βιασμός”.

“Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη βιασμός, γιατί η λέξη βιασμός πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου. Οταν υπάρχει κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω ότι υπάρχει βιασμός. Απεναντίας, τα συναισθήματα που είχα και είχαν εκδηλωθεί και είχαμε συμφωνήσει ότι όταν μεγάλωνε λίγο ακόμα θα παντρευτούμε”, είπε χαρακτηριστικά, σε μια ομολογία που πραγματικά δεν μπορεί να χωρέσει στην κοινή λογική.

“Κάναμε γιορτές στο σπίτι μου με τους γονείς μου και στο σπίτι της. Ημουν ερωτευμένος και είχα αποκλείσει τη ζωή μου από κάθε άλλη γυναίκα, οποιαδήποτε γιατί δεν βρήκα κάτι καλύτερο από αυτήν”, πρόσθεσε, περιγράφοντας ως “γυναίκα” ένα ανήλικο παιδί που βρέθηκε στα χέρια του.

Συνεχίζοντας είπε: “Την αγαπάω. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει. Μία φορά θα γίνει. Το ήθελε περισσότερο από εμένα. Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Εμένα μου έπεσε κεραμίδι στο κεφάλι. Περίμενα ένα κορίτσι που εγώ δεν της επέβαλλα ποτέ κάτι. Απεναντίας δεν το ήθελα”.

Απαντώντας για το αν η σχέση ήταν σεξουαλική, είπε πως όταν το κορίτσι ήταν 11 ετών δεν είχε ακόμη επαφές μαζί της.

“Σίγουρα πλατωνικό ήταν. Αλλά όσο μεγάλωνε και εμένα μου άρεσε που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια. Είχα και έχω συναισθήματα για εκείνη. Ηταν μεγαλύτερη από 12. Δεν το έβλεπα κακό. Ήθελα να την παντρευτώ”, πρόσθεσε ενώ είπε πως οι ερωτικές επαφές της ξεκίνησαν σε “μεγαλύτερη ηλικία”, χωρίς να πει όμως πότε. Σημείωσε δε, πως “παλιότερα οι γάμοι γίνονταν με τα κορίτσια να είναι σε τόσο μικρές ηλικίες”, κάτι που δεν θεωρεί “κακό”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα