Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12 Μαΐου η συνέχεια. Η προτροπή της προέδρου στους δικηγόρους

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12 Μαΐου η συνέχεια. Η προτροπή της προέδρου στους δικηγόρους

Για τις 12 Μαΐου ορίστηκε ξανά η ημερομηνία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά τη διακοπή της. Θέμα πολιτικής ηγεσίας η μεταφορά της σε άλλη αίθουσα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Όλα όσα έγιναν τη δεύτερη μέρα

Το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία “πέταξε” η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, αναφορικά με την αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρόεδρος μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, δήλωσε:”Να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους. Είμαστε δικαστές και κληθήκαμε να έρθουμε σε αυτή την αίθουσα. Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας ο χώρος. Αν με διαβεβαιώσει ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος, εμείς θα μεταφερθούμε αυθημερόν εκεί. Αλλά είναι ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας”.

Αναφορικά με το θέμα διακοπής για το χρονικό διάστημα των εξετάσεων, το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 12 Μαΐου με τους νεοδιορισθέντες συνηγόρους υπεράσπισης να διαφωνούν.

“Είναι ουτοπικό σε μία εβδομάδα να ενημερωθούμε για δικογραφία 30.000 σελίδων” αναφέρθηκε, με την πρόεδρος να απαντά: “Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε”.

Μητέρα Παύλου Φύσσα: “Θέλω να τον δω”

Λίγο νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας “θέλω να τον δω”, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε, λέγοντας της “σε παρακαλώ”. “Πως θα γίνει;” του απάντησε κλαίγοντας, “θέλω να τον δω”.

Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας “Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας η αδελφή του Π. Φυσσα λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να της προσκομιστούν οι πρώτες βοήθειες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:07 το πρωί, με την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι  όπως και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση εκπροσωπούνται μόνο από τους υπερασπιστές τους.

Ποιοι έδωσαν το παρόν

Το παρόν στη δίκη έδωσαν οι διατελέσαντες βουλευτές Μιχ. Αρβανίτης – Αβράμης, Ζησιμόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Κουκούτσης. Ακόμη ένας κατηγορούμενος ζήτησε να του διοριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από το ακροατήριο.

Κατά την περασμένη συνεδρίαση, παρόντες ήταν μόνο οι Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος και Μπούκουρας. Ο κατηγορούμενος Ιω. Κομιανός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πλέον δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης, αν και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε παρουσιαστεί με δικηγόρο.

“Ζητάω να οριστεί δικηγόρος από το δικαστήριο”, είπε ο κατηγορούμενος, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου, όπου εκτός από επιφωνήματα ακούστηκαν και χαρακτηρισμοί για την εύλογη καθυστέρηση της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί το δικαστήριο πρέπει να διακόψει έτσι ώστε να εντοπίσει δικηγόρο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Ιω. Κομιανό και στη συνέχεια αναμένεται να δώσει εύλογο χρόνο στον υπερασπιστή για να μελετήσει τη δικογραφία.

Έξω από τις αίθουσες

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ.

Εξ άλλου, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένας 27χρονος, στη διασταύρωση των οδών Πλαταιών και Αμόρφου στον Κορυδαλλό, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα, υποστήριξε, η επίθεση σημειώθηκε εναντίον του επειδή οι άγνωστοι τον πέρασαν για χρυσαυγίτη, ενώ εκείνος πήγαινε στο γυμναστήριο.

Πηγή φωτογραφίας: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα