Στις 20 Απριλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Golden Dawn Leaders at Court House /
Golden Dawn Leaders at Court House / SOOC

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προσδιορίστηκε για τα τέλη Απριλίου και αίθουσα συνεδριάσεων αποφασίστηκε ότι θα είναι η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Στις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία τελικά θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί θα συνεδριάσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίο θα καθίσουν συνολικά 69 άτομα κατηγορούμενοι για βαρύτατα κακουργήματα, που φέρονται να τελέστηκαν από την οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε το Φεβρουάριο, 13 άτομα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ μία κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων, λόγω της ηλικίας της.

Ανάμεσα σε όσους θα καθίσουν στο εδώλιο, είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών, κ.ά. Πρόκειται για 18 βουλευτές (Νικ. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Ηλ. Κασιδιάρης, Ιω. Λαγός και άλλοι), ορισμένοι εκ των οποίων διαγράφτηκαν ή αποχώρησαν από τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Στ. Μπούκουρας.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα, που υπερβαίνει τις 1100 σελίδες, το Συμβούλιο Εφετών περιγράφει την κατά πλειοψηφία κρίση του (2-1) για τη δομή και τα έργα της εγκληματικής οργάνωσης.

Κάνει λόγο για "ιεραρχική δομή, με επικεφαλής και απόλυτο κυρίαρχο τον ίδιο τον κατηγορούμενο Νίκο Μιχαλολιάκο, ως Γενικό Γραμματέα - Αρχηγό και εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής ομάδας ως πολιτικού κόμματος, τους Βουλευτές - Περιφερειάρχες και τον υπεύθυνο κάθε Τοπικής Οργάνωσης - Πυρηνάρχη".

Υιοθετώντας την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Ισιδ. Ντογιάκου, η πλειοψηφία των δικαστών αναλύει τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης: "Ο πυρηνάρχης από το Μάιο του 2012, οπότε η εγκληματική αυτή οργάνωση, ως πολιτικό κόμμα, συμμετέχει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφερόταν απ' ευθείας στον τοπικό Βουλευτή - Περιφερειάρχη και αυτός με η σειρά του στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, από την οποία και ελάμβανε εντολή ή την έγκριση για την εκδήλωση οποιασδήποτε αξιόποινου δράσης ή την τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος".

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρασκευόπουλος: Αυτοί είναι οι λόγοι που καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Καταγγελία: Χρυσαυγίτες χτύπησαν μετανάστες με σιδηρογροθιές

SHARE: