Στο Μαρούσι εντοπίστηκε η 17χρονη που εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη

Στο Μαρούσι εντοπίστηκε η 17χρονη που εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε το κορίτσι από τα ηλεκτρονικά του ίχνη στο Μαρούσι και έτσι με άμεσες ενέργειες έληξε αισίως η αγωνία των δικών της, στους οποίους οι αστυνομικοί την γύρισαν πίσω

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της, συνέβαλε αποτελεσματικά στη διαλεύκανση ακόμα μίας υπόθεσης εξαφάνισης ανήλικης, με αίσια έκβαση. Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, ότι η 17χρονη, σύμφωνα με τους οικείους της, απομακρύνθηκε από το σπίτι, για να μεταβεί στο σχολείο της, στο οποίο όμως ουδέποτε εμφανίστηκε.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, καθώς το νεαρό κορίτσι φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ιδιαίτερα του στοιχείου της ανηλικότητας, άμεσα, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό της. Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, προέκυψαν και ταυτοποιήθηκαν τα σημεία διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η ανήλικη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν και συγκεκριμένα στο Μαρούσι.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη, μία ημέρα μετά την εξαφάνισή της και η ανήλικη επέστρεψε στην οικία της. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: