Στο ψυγείο για μήνες τα βρέφη από Αλεποχώρι και Λεχαινά - Δεν έχει γίνει ακόμα η ταφή

Στο ψυγείο για μήνες τα βρέφη από Αλεποχώρι και Λεχαινά - Δεν έχει γίνει ακόμα η ταφή

Λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, παραμένουν σε ψυγείο τα βρέφη που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις ίδιες τις μητέρες τους. Το ένα το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων και το άλλο νεκρό, το έβαλαν σε κατάψυξη

Βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια των γυναικών που τα έφεραν στη ζωή και σήμερα, μήνες μετά, παραμένουν στο ψυγείο του νεκροτομείου του ΠΓΝΠ.

Το έγκλημα στο Αλεποχώρι Αχαΐας, όπου η μητέρα πέταξε το μωρό στην κούνια και νεκρό το έβαλε στην κατάψυξη, αλλά και αυτό που ακολούθησε στα Λεχαινά Ηλείας, όταν μητέρα και γιαγιά έριξαν το μωρό σε κάδο απορριμμάτων και κατέληξε στην χωματερή, συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ωστόσο ακόμα τα βρέφη δεν έχουν ταφεί.

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που ξεψύχησε το βρέφος που σκότωσε η 32χρονη μητέρα του στο Αλεποχώρι Αχαΐας, αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών το μωρό παραμένει στο ψυγείο.

Η σορός του εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ, καθώς το παιδί δεν είχε δηλωθεί στο Ληξιαρχείο. Ο πατέρας δεν έχει καταφέρει να  αποδείξει νομικά ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας.

Η μοναδική που μπορεί να υπογράψει είναι η μητέρα του, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. Η συνήγορός της ωστόσο, έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πράγμα που εμποδίζει μέχρι στιγμής την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων και την πραγματοποίηση της ταφής.

Στο νεκροτομείο παραμένει, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Γνώμη" και το τριών ημερών αγοράκι από τα Λεχαινά.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 12 Αυγούστου. Βούλγαροι αναζητούσαν παλιά μέταλλα και βρήκαν σε χωματερή, το άψυχο κορμί ενός νεογέννητου μωρού, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, τυλιγμένο σ ένα λευκό σεντόνι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το έγκλημα έκανε η μητέρα, 22 ετών από την Αλβανία με συνεργό τη 44χρονη γιαγιά, που το πέταξε στα σκουπίδια τρεις μέρες μετά τη γέννησή του. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακόμα και σήμερα παραμένει στο ψυγείο.

Πηγή: thebest.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ηλεία: Πέταξαν νεογνό ζωντανό στα σκουπίδια. Πολύ κοντά στον εντοπισμό της μητέρας του νεογνού η Αστυνομία

Φρικτό έγκλημα στην Αχαΐα: Μητέρα σκότωσε το μωρό της και το έβαλε στο ψυγείο

SHARE:

24Media Network