Στοχευμένες οι έρευνες της Ασφάλειας πλέον για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Στοχευμένες οι έρευνες της Ασφάλειας πλέον για το έγκλημα στου Φιλοπάππου
Αστυνομικοί περνούν κορδέλα ασφαλείας Eurokinissi

Υπάρχει λοιπόν μία στόχευση προς συγκεκριμένη "δεξαμενή", ειδικά για άτομα που έχουν ξαναπεράσει την πόρτα της Ασφάλειας από τις προσαγωγές που γίνονταν στην περιοχή.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που μπορεί να αποδώσει καρπούς άμεσα, μπορεί και όχι, υπό την έννοια ότι έχουν σχηματίσει εικόνα για τον προφίλ των δραστών στο Φιλοπάππου, αλλά ο φόβος να έχουν «λουφάξει» ή να έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από την Πρωτεύουσα είναι ορατός.

Βεβαίως ακριβώς γι αυτό τον λόγο είναι ενήμερες όλες οι αστυνομικές Αρχές έως τα σύνορα, ώστε σε κάθε περίπτωση προσαγωγής που θα ταιριάζει με αυτά που έχουν στο νου τους οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, να ενημερωθούν αμέσως.

Επίμονες παραμένουν επίσης οι έρευνες στα στέκια και στα σπίτια-κρησφύγετα γύρω από του Φιλοπάππου, το Κουκάκι, την Καλλιθέα, τα Πετράλωνα κλπ. όπου άτομα που έχουν προσαχθεί κατά καιρούς στην Ασφάλεια από την περιοχή, χρησιμοποιούσαν για να μένουν.

Η πεποίθηση των αξιωματικών πως η «δεξαμένη» των υπόπτων βρίσκεται σε άτομα που έχουν προσαχθεί το τελευταίο καιρό και σημανθεί για τους ίδιους λόγους από την περιοχή, είναι έντονη και ενδεχομένως να μην είναι πια μόνο …πεποίθηση. Όπως επίσης ανακρίνονται άλλοι ομοεθνείς τους που επίσης έχουν προσαχθεί κατά καιρούς από την περιοχή και σε γενικές γραμμές πιθανόν ο ένας γνωρίζει τον άλλον.

Το κινητό του θύματος βρέθηκε στο σημείο, ενώ το κινητό της κοπέλας δεν εντοπίστηκε ακόμα από τις Αρχές. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, φρόντισαν με το κινητό που αφαίρεσαν από την κοπέλα να μην κάνουν ένα κρίσιμο λάθος που σε αντίστοιχη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν που εξιχνιάστηκε είχε γίνει και οδήγησε τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη περιοχή και κατάστημα.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή πήραν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών από την τσάντα της κοπέλας και το κινητό του θύματος.

Η περιοχή του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης τα τελευταία 24ωρα έχει αδειάσει από τις συμμορίες ληστών ασιατικής προέλευσης, που την λυμαίνονταν, αφού αμέσως μετά το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος του άτυχου Έλληνα φοιτητή, όλοι αντιλήφθηκαν τις συνέπειες και φρόντισαν να εξαφανιστούν και να «λουφάξουν», τουλάχιστον μέχρι να πέσει και να ατονήσει η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, αν ατονήσει ποτέ ξανά, μετά και από αυτό το περιστατικό.

Η έρευνα λοιπόν για την δολοφονία με κίνητρο την ληστεία σε βάρος του 25χρονου φοιτητή, τη νύχτα του δεκαπενταύγουστου, δεν γίνεται πια στα …«τυφλά» αλλά οτιδήποτε άλλο ειπωθεί ίσως να έκανε ζημιά στις έρευνες των Αρχών και γι αυτό δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτε άλλο. Άλλωστε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι εξαιρετικά φειδωλοί στην πληροφόρηση και ορθά πράττουν.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ίσως να αποδώσουν καρπούς με λίγη τύχη πέρα από την σκληρή δουλειά των αστυνομικών που έχουν πάρει προσωπικά την εξιχνίασή της, αντιμετωπίζοντας τον άδικο χαμό αυτού του παιδιού σαν δικού τους ανθρώπου, όμως ακόμα και αν συμβεί αυτό και η ευχή όλων είναι να γίνει σύντομα, αυτή την φορά θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη τα δεδομένα και να αποκτήσουν άλλα αντανακλαστικά, όπως άλλωστε ζητά και η τραγική μητέρα μέσω της ανοιχτής της επιστολής.

Ο άτυχος νεαρός σπούδαζε management επιχειρήσεων στην Μ. Βρετανία και είχε γυρίσει στην Αθήνα για τις διακοπές του, όπου γνώρισε την κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Μία ρομαντική βόλτα με την 23χρονη φίλη του σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της χώρας, οδήγησε στο να χάσει την ζωή του, από την συμμορία των τριών ληστών που τους επιτέθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα