Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Βόρεια Ελλάδα

Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Βόρεια Ελλάδα

Δυο περιπτώσεις κατάφερε να εντοπίσει η Αστυνομία και να συλλαβεί τους διακινητές

Στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, συνολικά πέντε άτομα, που αποσκοπούσαν να διευκολύνουν των έξοδο δεκάδων αλλοδαπών από το εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος των πέντε συλληφθέντων, όλοι τους Έλληνες, ηλικίας 48, 55, 32, 43 και 35 ετών, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, Σύστασης συμμορίας, Μεταφοράς – Προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών από το εσωτερικό της χώρας προς έδαφος τρίτης χώρας, διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε δύο εκ των οποίων μεταφέρονταν συνολικά, 18 αλλοδαποί, έχοντας ως οδηγούς, δύο εκ των συλληφθέντων, ενώ το τρίτο όχημα, με οδηγό και συνοδηγό, άλλους δύο συνεργούς, επίσης συλληφθέντες, εκτελούσε χρέη προπομπού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν παράνομα σε παραμεθόρια περιοχή, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και τελικό προορισμό άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην δεύτερη περίπτωση αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, εντόπισαν σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης, με οδηγό τον 48χρονο συλληφθέντα, εντός του οποίου επέβαιναν συνολικά, 35 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, οι αλλοδαποί θα μεταφέρονταν έναντι χρηματικού ποσού, σε παραμεθόριο περιοχή των Ευζώνων, απ΄όπου θα εξέρχονταν παράνομα από την ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκαν συνολικά, τα 4 οχήματα, ως μέσα παράνομης μεταφοράς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network