Συλλήψεις ακροδεξιών για εμπρηστική επίθεση στον Πειραιά

Συλλήψεις ακροδεξιών για εμπρηστική επίθεση στον Πειραιά
Αστυνομικοί έξω από το Εφετείο όπου μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία του. Παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών του Ευαγγελισμού, ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη έρευνες σε σπίτια, μετά τη σύλληψη τεσσάρων για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" στον Πειραιά, τον περασμένο Αύγουστο

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν ήδη γίνει τέσσερις συλλήψεις νεαρών που πρόσκεινται σε νεοναζιστική οργάνωση και σύμφωνα με τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού που είχε προκαλέσει έκρηξη και πυρκαγιά στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου.

Από αυτή την επίθεση ευτυχώς δεν είχαν σημειωθεί τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στα σπίτια τους.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης όχι κόμματος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Κόμπατ 18» με πλήθος εμπρηστικών επιθέσεων σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών στο ενεργητικό της, ακόμα και για τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με σβάστικα ή για «Ανένταχτους Μαιάνδρους».

Ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται και νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα