Σύλληψη δύο ατόμων που "κατέβαζαν" συστηματικά υλικό παιδικής πορνογραφίας

Σύλληψη δύο ατόμων που "κατέβαζαν" συστηματικά υλικό παιδικής πορνογραφίας

Τρεις ακόμα δικογραφίες για πορνογραφία ανηλίκων σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, σε ενός Μολδαβού και ενός Έλληνα αντίστοιχα, καθώς και δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής της δράσης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενήργησε ψηφιακή έρευνα με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι:

· - Ο 31χρονος Μολδαβός συλληφθείς, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα από 01-06-2018 έως 26-08-2018 και με τη χρήση 23 διαφορετικών IP διευθύνσεων, προέβαινε στη λήψη, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 264 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

· - Ο 53χρονος Έλληνας συλληφθείς, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα από 29-05-2018 έως 14-10-2018, με τη χρήση 15 διαφορετικών IP διευθύνσεων, προέβαινε στη λήψη, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 818 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

· Ο 49χρονος Έλληνας, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα από 19-06-2016 έως 20-10-2018 και με τη χρήση 219 ηλεκτρονικών ιχνών, προέβαινε στη λήψη, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 418 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στην συνέχεια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, και της γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και οι οικιακές τους συνδέσεις διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, σε Αττική και Πελοπόννησο, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξωτερικός σκληρός δίσκος, 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), κινητό τηλέφωνο, φορητό μέσο ψηφιακής αποθήκευσης (USB flash drive), κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης και στην οικία του ενός ημεδαπού, κυνηγετική καραμπίνα άνευ αδείας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας.

Από την επιτόπια έρευνα, που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατά περίπτωση ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε σε αυτά του αλλοδαπού και του ημεδαπού, πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν άμεσα, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του δεύτερου ημεδαπού στην παράνομη δραστηριότητα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ στη τρίτη περίπτωση δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε αρμοδίως.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: