Σύλληψη για διαδικτυακή πειρατεία συγγραμμάτων

Σύλληψη για διαδικτυακή πειρατεία συγγραμμάτων
PHOTOGRAPH: ADAM PECK/PA

Εικοσιεπτάχρονος είχε στήσει ιστοσελίδα και πουλούσε νομικά συγγράμματα και κείμενα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο καταπολέμησης του φαινομένου της διαδικτυακής πειρατείας των πνευματικών δικαιωμάτων, διερεύνησε αντίστοιχη υπόθεση και συνέλαβε την Πέμπτη το μεσημέρι, σε περιοχή της Αθήνας, έναν 27χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για πειρατεία σε νομικά συγγράμματα και κείμενα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε στοχευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών αλλά και σχετικής μήνυσης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, ο 27χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, διέθετε πειρατικά, έναντι χρηματικής συνδρομής, νομικά συγγράμματα και κείμενα.

Χθες (26.06.2014) το μεσημέρι, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του στην περιοχή του Γκύζη, όπου και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με συναφές επίμαχο υλικό, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, από υπαίτιο που τελεί τις πράξεις σε εμπορική κλίμακα κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς που κατηγορείται σε κακουργηματικό βαθμό, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία :

· Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

· Στέλνοντας e-mail στα [email protected] & [email protected]

SHARE:

24Media Network