Συμπλοκή στα Ιωάννινα: Πατέρας τριών παιδιών ο αστυνομικός που γλίτωσε από τις σφαίρες των διακινητών

Συμπλοκή στα Ιωάννινα: Πατέρας τριών παιδιών ο αστυνομικός που γλίτωσε από τις σφαίρες των διακινητών
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, Αρχείο Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας 39χρονος Αλβανός διακινητής ναρκωτικών, ενώ Άγιο είχε ένας Έλληνας αστυνομικός που υπέστη μόνο έγκαυμα στη μασχάλη από σφαίρα καλάσνικοφ που τον βρήκε ξυστά.

Αιματηρή κατάληξη είχε μάχη που εκτυλίχθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταξύ Ελλήνων αστυνομικών και διακινητών ναρκωτικών που προέρχονταν από την Αλβανία.

Περίπου στις 6 το απόγευμα χθες, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, κινούμενοι πεζή σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης Πωγωνίου, δέχθηκαν καταιγιστικά και αιφνίδια πυρά από πολεμικά τυφέκια kalashnikov, μόλις εντόπισαν 5-6 διακινητές να μεταφέρουν σάκους με ναρκωτικά μέσα στο δάσος.

Ένας Έλληνας αστυνομικός ήταν κυριολεκτικά τυχερός, καθώς μία από τις σφαίρες που έπεσαν «βροχή», τον πήρε ξυστά στην μασχάλη, προκαλώντας του μόνο έγκαυμα από την σφαίρα, χωρίς να καρφωθεί στο σώμα του. Σημειώνεται ότι ο 52χρονος αστυνομικός είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών…

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και έπεσε νεκρός ένας από τους Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή μέσα στο δάσος με κατεύθυνση το αλβανικό έδαφος.

Στον χώρο που εκτυλίχθηκε η μάχη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 σάκοι με 166 κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια kalashnikov.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο έστησαν θερμικές κάμερες και «χτένισαν» την περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών ενώ ενημέρωσαν και την Αλβανική Αστυνομία να στήσει μπλόκα στον δικό της τομέα ευθύνης, δίχως όμως μέχρι τώρα να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός των υπολοίπων δραστών. Ο ελαφρά τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα