Συνελήφθη 29χρονος για την βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο 29χρονος συνελήφθη για τις επιστολές-βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό στον Σόιμπλε και αλλού - Σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια στην Αττική

Συνελήφθη σήμερα, πρωινές ώρες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα ένας 29χρονος Έλληνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, μια εκ των οποίων και εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, τον Μάρτιο του 2017.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαΐου στόχευσαν τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

ADVERTISING

Τρεις έρευνες σε εξέλιξη

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ' οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της «ορφανό» DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με  το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Το 'ορφανό' DNA

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.

Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.

Τα ευρήματα αυτά είναι άγνωστο επί του παρόντος αν οδήγησαν στη σημερινή σύλληψη.

Η σχέση με τους Πυρήνες της φωτιάς

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως "ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

"Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα".

Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.

Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων, όπως για παράδειγμα, μέσω ποινικών από τις... "γνωριμίες" που απέκτησαν εντός των Φυλακών κλπ.

Το χρονικό της επίθεσης

Η έκρηξη σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, την ώρα που είχε αποχωρήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος για να πάει στο σπίτι του, εν κινήσει, την στιγμή της πέδησης και λίγο πριν το φανάρι στη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ΄Σεπτεμβρίου.

Εκείνη την στιγμή φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε μία επιστολή που είχε μαζί του, μαζί με τη υπόλοιπη αλληλογραφία του, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να τραυματιστεί τόσο εκείνος όσο και οι δύο συνοδοί του, που είναι προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαδήμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πόρισμα για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο: Η διαδρομή της βόμβας

Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου στην Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση

Σαμαράς: Ο Παπαδήμος είχε πάρει τον φάκελο-βόμβα στο σπίτι του

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την τρομοκρατία

Εξιτήριο για τους συνοδούς του Λουκά Παπαδήμου

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τόσκα και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στον Παπαδήμο

Στην φρουρά της Βουλής τα βλέμματα της Αντιτρομοκρατικής

24Media Network