Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος – Βρέθηκαν χάρτες στην κατοχή του

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος – Βρέθηκαν χάρτες στην κατοχή του

Στην οικία του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνελήφθη έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 68χρονος που ενέχεται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων “Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, “Περί Όπλων” και “Περί Ρύθμισης ηλεκτρονικών επικοινωνιών – μεταφορών και δημοσίων έργων”.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, βρέθηκαν στην οικία του 68χρονου και κατασχέθηκαν 14 χάλκινα και ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους, τμήμα από σιδερένιο μαχαιρίδιο, 4 χάλκινα αντικείμενα – εξαρτήματα ζώνης, 8 μεταλλικά σφαιρικά αντικείμενα, 18 τεμάχια – τμήματα πήλινων αγγείων – προτομών – αντικειμένων, φορητός πομποδέκτης, λειόκαννη καραμπίνα, 10 φυσίγγια, δύο ράβδοι ανίχνευσης, αρχαιολογικός και τουριστικός οδηγός Νομού της Θεσσαλίας έτους 1976, στοιχεία για δύο υπηρεσίες χαρτογραφήσεων/τοπογραφήσεων, δύο εκτυπωμένοι χάρτες και εγχειρίδιο που αφορά σε αρχαία Ελληνικά νομίσματα.

 

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου “Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα