Συνελήφθη η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου για φορολογικές παραβάσεις

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ, Γεράσιμου Γιακουμάτου (Α) κατηγορούμενη για φορολογικές παραβάσεις, Δευτέρα 27 Ιαν. 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ, Γεράσιμου Γιακουμάτου (Α) κατηγορούμενη για φορολογικές παραβάσεις, Δευτέρα 27 Ιαν. 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Η οικονομική αστυνομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Βασίλειος», διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής

Ως αύριο θα παραμείνουν κρατούμενοι η σύζυγος, Ελένη, και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τους από την οικονομική αστυνομία για φορολογικές παραβάσεις.

Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αύριο μετά το μεσημέρι.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ δια των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους.

Συνελήφθη η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου για φορολογικές παραβάσεις

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει λόγος να κινηθεί σε βάρος του Γεράσιμου Γιακουματου και εφόσον προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Η οικονομική αστυνομία σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Η παράβαση αφορά ποσό ύψους 24.000 ευρώ.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι πρόκειται για φορολογική παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα  και διευκρίνισε ότι ο οίκος ευγηρίας ανήκει στον αδελφό του και απλά ότι η σύζυγός του, είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

SHARE:

24Media Network