Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε επιστολές με σφαίρες

Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε επιστολές με σφαίρες

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξιχνιάσθηκαν 10 υποθέσεις αποστολών φακέλων με σφαίρες και απειλητικό-εξυβριστικό περιεχόμενο που ο 55χρονος έστελνε εδώ και 4 χρόνια

Εξιχνιάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 10 υποθέσεις αποστολής φακέλων, που περιείχαν απειλητικές – εξυβριστικές επιστολές και φυσίγγια πυροβόλων όπλων, κυρίως σε βάρος πολιτικών προσώπων, αλλά και σε ενώσεις μουσουλμάνων.

Μάλιστα, όταν ξεκίνησαν την έρευνά τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν πίστευαν ότι θα έπεφταν σε συνάδελφό τους!

Πρόκειται λοιπόν για έναν οικογενειάρχη 55χρονο, συνταξιούχο αστυνομικό που έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα και είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και 5 χρόνια.

Έναν χρόνο μετά, άρχισε να στέλνει τις επιστολές αυτές, με πρώτου του στόχο τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ενώσεις Πακιστανών και Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και ακολούθησε σε πλήθος πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο ούτε περίμενε ποτέ ότι θα εντοπισθεί και θα συλληφθεί, ούτε δείχνει μετανιωμένος για τις πράξεις του αλλά δείχνει ότι τις έπραξε με πλήρη συνείδηση, αν και σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, παρουσιάζεται ως ένας όχι και τόσο νηφάλιος στις σκέψεις του άνθρωπος…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει να έχει τυχόν απασχολήσει τις Αρχές για κάτι στο παρελθόν, ενώ εξετάζεται το… πολιτικό υπόβαθρό του ειδικά εξαιτίας των πρώτων επιστολών τους σε ενώσεις μουσουλμάνων.

Πρόκειται για τις ακόλουθες υποθέσεις απειλητικών – εξυβριστικών επιστολών που απεστάλησαν:

-Στις 23 Μαΐου 2017 στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, με τρία φυσίγγια,

-Στις 22 Οκτωβρίου 2015 στην τότε Πρόεδρο της Επιτροπής των Σοφών Άννα Λιγωμένου, για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος και Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ένα φυσίγγιο,

-Στις 22 Οκτωβρίου 2015 στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με ένα φυσίγγιο,

-Στις 17 Ιανουαρίου 2014, στον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, με δύο φυσίγγια,

-Στις 17 Ιανουαρίου 2014, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, με δύο φυσίγγια,

-Στις 18 Φεβρουαρίου 2013, στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, με ένα φυσίγγιο,

-Στις 21 Μαΐου 2013, στο «Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος».

-Στις 17 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

-Στις 20 Μαΐου 2013, σε άτυπο χώρο προσευχής, στην Αθήνα και

-Στις 30 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι δράστης είναι 55χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, προχθές πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου και για το λόγο αυτό συνελήφθη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network