Τέλος στην καριέρα 'βρώμικου' αστυνομικού και κυκλώματος απαγωγέων

Τέλος στην καριέρα 'βρώμικου' αστυνομικού και κυκλώματος απαγωγέων

Ο Αστυφύλακας είχε εξαιρετικά βεβαρημένο πειθαρχικό φάκελο σε βάρος του, ενώ από την Αστυνομία εκτιμάται, πως τις σχέσεις με το κύκλωμα των απαγωγέων, τις ανέπτυξε από παλιότερα, όταν συμμετείχε σε μικτά κλιμάκια του «Ξένιου Δία»

Τέλος στην παράνομη δραστηριότητα ενός «βρώμικου» αστυνομικού αλλά και στην δραστηριότητα κυκλώματος Μπαγκλαντεσιανών απαγωγέων έβαλε το Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Τμήμα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και ενός 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος ενός 44χρονου Πακιστανού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έξι Μπαγκλαντεσιανοί, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από έναν Πακιστανό, ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε εστιατόριο επί της οδού Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα δέχτηκε επίθεση σε περιοχή της Αθήνας από τα μέλη της σπείρας, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, δήθεν ως οφειλή του πρώην συγκατοίκου του προς αυτούς.

Στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας τον οδήγησαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου συλληφθέντα, όπου τον κατακρατούσαν παράνομα χωρίς τη θέλησή του. Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα, ο όποιος μετέβη στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητα του και μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο παθόντα και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή μέρος αυτού.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν τον παθόντα εντός του καταστήματος, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, ενώ οι υπόλοιποι έξι εμπλεκόμενοι αλλοδαποί αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αστυφύλακας είχε εξαιρετικά βεβαρημένο πειθαρχικό φάκελο σε βάρος του, ενώ από την Αστυνομία εκτιμάται, πως τις σχέσεις με το κύκλωμα των απαγωγέων, τις ανέπτυξε από παλιότερα όπου συμμετείχε σε μικτά κλιμάκια του «Ξένιου Δία» και εκμεταλλευόμενος τις «σκούπες» της Αστυνομίας έκανε γνωριμίες με τον υπόκοσμο του κέντρου που εκμεταλλεύεται και εγκληματεί σε βάρος των αλλοδαπών παρέχοντάς τους ως αστυνομικός, υπηρεσίες και προστασία.

SHARE:

24Media Network