Θεσσαλονίκη: Να σκοτώσει τα παιδιά του αποπειράθηκε ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί τους στο αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Να σκοτώσει τα παιδιά του αποπειράθηκε ο απόστρατος που κλειδώθηκε μαζί τους στο αυτοκίνητο
424 Στρατιωτικό νοσοκομείο eurokinissi

Μετά από τηλεφώνημα της μητέρας εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τον 62χρονο απόστρατο της Αεροπορίας και τα δίδυμα παιδιά του ηλικίας 2,5 ετών. Ο δράστης ετοιμαζόταν να προκαλέσει έκρηξη.

Να σκοτώσει τα παιδιά του και να πεθάνει μαζί τους αποπειράθηκε ο 62χρονος απόστρατος της Αεροπορίας, ο οποίος λίγο πριν είχε τσακωθεί με την 47χρονη εν διαστάσει σύζυγό του για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών. Το Σαββατοκύριακο ο δράστης είχε εκείνος τα παιδιά, που είναι δίδυμα 2,5 ετών, αγοράκι και κοριτσάκι και θα τα επέστρεφε το βράδυ στο σπίτι της μητέρας τους, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η μάνα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση. Άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού, με το που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν εντός του αυτοκινήτου, στην θέση του οδηγού σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τον πατέρα και οδηγό και στο πίσω κάθισμα σε επίσης ημιλιπόθυμη κατάσταση τα δίδυμα νήπια και διαπίστωσαν έντονη την οσμή από υγραέριο.

Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και οι αστυνομικοί αμέσως έσπασαν το παρμπρίζ, απασφαλίζοντας στη συνέχεια τις πόρτες και απεγκλώβισαν τα παιδάκια και τον πατέρα τους, που όλα δείχνουν ότι θα σκότωνε τα ίδια του τα παιδιά και θα πέθαινε μαζί τους για τα προβλήματα που είχε εκείνος με την μητέρα τους…

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης κατά τον έλεγχο του οχήματος, πως πέρα από την ανοιγμένη φιάλη στην καμπίνα την οποία αμέσως ασφάλισαν, υπήρχε και δεύτερη στο πορτ μπαγκάζ, ο δράστης είχε προσαρμόσει μία σωλήνα στο παράθυρο του οδηγού εν είδει αυτοσχέδιου αναπνευστήρα και στην θέση του συνοδηγού είχε δύο αναπτήρες. Όλα δείχνουν πως το σχέδιό του ήταν αφού λιποθυμήσουν τα παιδιά να κρατήσει τις αισθήσεις του τόσο όσο να προλάβει να βάλει φωτιά και να ανατινάξει το αυτοκίνητο…

Από την προσπάθεια των αστυνομικών να απεγκλωβίσουν εγκαίρως τα παιδιά και τον πατέρα τους, ένας αστυνομικός αισθάνθηκε επίσης δυσφορία και διακομίστηκε και εκείνος στο νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες.

Τα παιδάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και ο απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικούς, καθώς από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Καθοριστική ήταν η επέμβαση αστυνομικών του Α.Σ. Σοχού, όταν κλήθηκε πλήρωμα περιπολικού τους από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να επιληφθεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Προηγήθηκε κλήση σε βοήθεια από μητέρα δύο νηπίων. Άμεσα προσέτρεξαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν έναν ενήλικα και δύο ανήλικα να βρίσκονται κλειδωμένοι εντός οχήματος, από το οποίο προερχόταν έντονη οσμή υγραερίου.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, έσπασαν τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα του οχήματος (παρμπρίζ), απασφάλισαν τις πόρτες, απεγκλώβισαν τα τρία άτομα που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ασφάλισαν φιάλη υγραερίου που εντόπισαν εντός του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για 62χρονο ημεδαπό άντρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης. Σημειώνεται ότι, ο πρώτος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε ότι στον αποθηκευτικό χώρο υπήρχε και δεύτερη φιάλη υγραερίου, σφραγισμένη.

Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού και λόγω της έντονης μυρωδιάς του υγραερίου, αισθάνθηκε δυσφορία ένας από τους επιληφθέντες αστυνομικούς και μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του συμβάντος διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα