Θεσσαλονίκη: Στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε ίδρυμα

Θεσσαλονίκη: Στην “Οργάνωση Αναρχική Δράση” οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε ίδρυμα
Ελληνική Αστυνομία

Συνολικά τρεις συλλήψεις, δύο άντρες και μία γυναίκα-Ευθύνονται για ενέργειες τουλάχιστον από το 2016

Σε συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού- εμπρηστικού μηχανισμού σε Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν συνολικά τρείς Έλληνες (δύο 35χρονοι άνδρες και 22χρονη γυναίκα).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Οργάνωση Αναρχική Δράση», αναφορικά με πράξεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το 2016, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις: της έκρηξης, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμού, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπεύθυνη για συνολικά 28 επιθέσεις με γκαζάκια, σε βάρος αστυνομικών, δικαστικών, δικηγόρων, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στην Μητρόπολη Νεάπολης, σε αυτοκίνητα σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ κλπ. και το νήμα σε βάρος του άρχισε να ξετυλίγεται όταν για τον έναν από τους συλληφθέντες που ήταν μέλος σε παλιά και γνωστή κατάληψη αναρχικών της Θεσσαλονίκης, έφτασαν πληροφορίες ότι ετοίμαζε χτύπημα και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Μάλιστα ήταν εκείνος που τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό στο δικηγορικό γραφείο δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης.

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έρευνες σε οικίες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σακίδια, με χλωριούχο κάλιο βάρους περίπου 40 κιλών το καθένα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, tablet, μονάδων αποθήκευσης usb και εξωτερικών σκληρών δίσκων, πιστόλι και δύο γεμιστήρες με 13 φυσίγγια 9mm, συσκευασία 50 φυσιγγίων 9mm, 12 φυσίγγια 7,62mm για πυροβόλο όπλο, δύο δοχεία γλυκερίνης ενός λίτρου έκαστο, πλήθος συσκευασίες κεριών, γαντιών, χαρτοταινιών, δεματικών και σακούλες.

Πρόσθετα, συσκευασία αποτελούμενη από τρία γκαζάκια, ρούχα και καπέλα με σήματα Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΚΑΒ, πομποδέκτης, δύο πυρσοί ναυτικού τύπου και καπνογόνο, τρία δελτία ταυτότητας, για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια, πλαστικό δοχείο με τρία γουδοχέρια, παραφινέλαιο και εγχειρίδιο με πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εμπρηστικών εκρηκτικών μηχανισμών με τον τίτλο “Εγχειρίδιο Άμεσης Δράσης”.

Η σοφίτα που λειτουργούσε ως «γιάφκα» και βρέθηκαν όλα αυτά, ήταν μισθωμένη από τον δεύτερο άντρα έναντι 170 ευρώ, αλλά την επισκεπτόταν μόνος ο άλλος 35χρονος για να ετοιμάσει τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα