Θρίλερ στην Κρήτη: Δίκη για το φόνο της Ζόεβα. Η σορός εξακολουθεί να αγνοείται

Θρίλερ στην Κρήτη: Δίκη για το φόνο της Ζόεβα. Η σορός εξακολουθεί να αγνοείται
Cretapost.gr

H 38χρονη Τόνια Ζόεβα εξαφανίστηκε στις 11 Μαΐου. Στο εδώλιο ένας 60χρονος δημοτικός υπάλληλος που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή και φέρεται να τη δολοφόνησε.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 38χρονης Τόνια Ζόεβα από τη Βουλγαρία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Μάιο του 2018.

Στο εδώλιο κάθεται ο 60χρονος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της. Η δίκη ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως το άψυχο σώμα της 38χρονης δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ωστόσο είναι βέβαιο από τις αρχές πως έχει δολοφονηθεί.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η 38χρονη Αντονίνα (Τόνια) Ζόεβα, μητέρα ενός παιδιού, εξαφανίστηκε στις 11 Μαΐου. Βρισκόταν με την παρέα της σε παραλία στα Μισίρια Ρεθύμνου και στη συνέχεια πήγαν σε μία ταβέρνα στο Χουμέρι.

Η 38χρονη έφυγε από την ταβέρνα και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Τη δήλωση εξαφάνισης έκανε στο αστυνομικό τμήμα ο Σύρος φίλος της, με τους αστυνομικούς να ξεκινούν αμέσως τις έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέταζαν τον 60χρονο δημοτικό υπάλληλο καθώς – σύμφωνα με μαρτυρίες – ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή.

Από τις έρευνες των αρχών δεν αποκλείστηκε κανένα ενδεχόμενο για την εξαφάνιση της 38χρονης, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός διαφαινόταν πως πιθανότατα επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, αρκετά ήταν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί σε βάρος του 60χρονου δημοτικού υπαλλήλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που έκαναν βρήκαν κηλίδες αίματος τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα.

Τα δείγματα στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου και διαπιστώθηκε πως το αίμα άνηκε στην 38χρονη Τόνια.

Μόλις οι αρχές είχαν αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον 60χρονο προχώρησαν στην σύλληψή του και για πρώτη φορά μίλησαν ανοιχτά για ανθρωποκτονία.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει στιγμή να πιέζουν τον συλληφθέντα προκειμένου να αποκαλύψει πού βρίσκεται η σορός της άτυχης μητέρας ωστόσο ο ίδιος έχει αποδειχθεί «σκληρό» καρύδι καθώς αρνείται τα πάντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 60χρονος έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο: Tο 1993 συνελήφθη για ανθρωποκτονία με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε φυλάκιση. Εξέτισε την ποινή του – 12 περίπου χρόνια – και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.

O 60χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο ίδιος φαίνεται πως ανέφερε στις δικαστικές αρχές πως είδε την 38χρονη την ημέρα που εξαφανίστηκε, τσακώθηκαν και την χαστούκισε – γι’ αυτό και το αίμα – αλλά την άφησε ζωντανή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα