Τουλάχιστον 5-6 ημέρες νεκρός ο ηλικιωμένος στον Πειραιά. Τον στραγγάλισαν για να τον ληστέψουν

Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο γύρω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στο θύμα που δείχνει πως υπήρχαν σημάδια περίδεσης στον λαιμό και έντονης πίεσης, ενώ είχε μώλωπες από χτυπήματα

Ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στον 82χρονο συνταξιούχο, Σταύρο Καραμπότο, πρώην εργάτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οποίος όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα άγρια δολοφονίας μέσα στο σπίτι του, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 57, με πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία.

Το θύμα ήταν νεκρό 5-6 ημέρες πριν βρεθεί από τον γιο του, που τον αναζητούσε όπως και τα υπόλοιπα δύο παιδιά του και αποφάσισε να πάει στο σπίτι του πατέρα του για να δει τι είχε συμβεί.

Όταν ο γιος του έφτασε, είδε ότι η πόρτα του διαμερίσματος στον 5ο όροφο ήταν κλειστή, αλλά όχι κλειδωμένη, την άνοιξε μπήκε μέσα και βρήκε τον πατέρα του νεκρό και σκεπασμένο στον καναπέ με σεντόνι και κουβέρτα, ενώ το σπίτι ήταν κυριολεκτικά άνω-κάτω.

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως το θύμα έφερε σημάδια περίδεσης στον λαιμό και ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός. Από τα σημάδια πίεσης στον λαιμό, δεξιά και αριστερά ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα είχε πέσει θύμα στραγγαλισμού και έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Το θύμα φαίνεται να μην είχε πολύ συχνή επικοινωνία με τα τρία παιδιά του, ωστόσο ήταν κοινωνικός και δεχόταν συχνά κόσμο στο σπίτι. Ο συνταξιούχος πρώην ναυτεργάτης ήταν και ερασιτέχνης ζωγράφος και στο σπίτι του βρέθηκαν κρεμασμένοι πολλοί πίνακες με την υπογραφή του.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνά την υπόθεση καταλήγει σε δύο σενάρια. Είτε το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο του ή τους δολοφόνους του και τους άνοιξε την πόρτα, είτε του χτύπησαν την πόρτα, δεν τσέκαρε ποιος είναι, την άνοιξε, τον αιφνιδίασαν και όλα από εκεί και μετά, πήραν τραγική τροπή.

Το σπίτι ήταν τόσο έντονα ψαγμένο που δείχνει ότι οι δράστες έψαχναν πολύ ώρα και επίμονα να βρουν κάτι πολύτιμο, αν και θεωρείται ότι ακόμα και αν βρήκαν κάτι θα ήταν ευτελές το ποσό...

Μία πρόσθετη ατυχία για το θύμα, είναι ότι στην 7όροφη πολυκατοικία που έμενε, υπήρχαν μόλις 2-3 διαμερίσματα στα οποία κατοικούσε κόσμος και τα υπόλοιπα είναι όλα γραφεία και ιατρεία, με αποτέλεσμα αν ο φόνος έγινε αργά τη νύχτα πριν 5-6 ημέρες, προφανώς δεν ήταν κανείς εκεί για να ακούσει ενδεχομένως έντονο θόρυβο ή φωνές ή να αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις Αρχές στις έρευνές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στον Πειραιά

SHARE: