Τουρκάλα υπάλληλος τουριστικού γραφείου μετέφερε στην Θεσσαλονίκη με πούλμαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου G4PHOTOS

Σύλληψη υπαλλήλου τουριστικού γραφείου. Πληρωνόταν για να μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη

Μία μεγάλη υπόθεση διακίνησης πεντακάθαρης ηρωίνης από τον Αφγανιστάν, μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα εξιχνίασε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, μία 25χρονη Τουρκάλα και ένας 44χρονος ομοεθνής της, για μεταφορά και εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Όπως εξακριβώθηκε, η 25χρονη υπάλληλος τουριστικού γραφείου της Κωνσταντινούπολης, που δεν έχει σχέση με την υπόθεση και πραγματοποιούσε ταξίδια Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, επιβαίνουσα τουριστικού λεωφορείου της εταιρείας που εργαζόταν, μετέφερε περισσότερα από 5 κιλά πεντακάθαρης ηρωίνης από το Αφγανιστάν, μέσα σε έναν απλό ταξιδιωτικό σάκο.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 25χρονης στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 5.160,4 γραμμ., δύο κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.

Ο 44χρονος ομοεθνής της που συνελήφθη μαζί της, ήταν ο «συντονιστής» του κυκλώματος από την Τουρκία κα εκείνος που την είχε προσεγγίσει και την είχε προσλάβει για να κάνει αυτή τη δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, η 25χρονη είχε λάβει οδηγίες από τον 44χρονο να πάει σε προκαθορισμένο ραντεβού στην Θεσσαλονίκη και να παραδώσει τον ταξιδιωτικό σάκο με την ηρωίνη σε κάτι Αλβανούς «χονδρέμπορους» που την είχαν παραγγείλει και είχαν σκοπό να την διακινήσουν στο «λιανεμπόριο» της Ελλάδας.

Με την νόθευσή της τόσο η ποσότητα όσο και τα κέρδη των ναρκεμπόρων θα ήταν κατά πολύ πολλαπλάσια…, ενώ συνεχίζεται η έρευνα τόσο για τον εντοπισμό των «πελατών» του 44χρονου Τούρκου, όσο και για να εξακριβωθεί πόσες φορές το είχε κάνει αυτό το ταξίδι και με αυτόν τον σκοπό η 25χρονη, η οποία προφανώς και δεν ελέγχθηκε ποτέ πριν στα σύνορα και έτσι το κύκλωμα αντιλήφθηκε πως ήταν μάλλον εύκολο να περάσουν ναρκωτικά με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα μέσω των συνόρων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης.

SHARE: