Τους έπιασαν γιατί διακινούσαν 1 τόνο σάπια κρέατα. Είχαν συλληφθεί ξανά για... σάπια όστρακα

Τους έπιασαν γιατί διακινούσαν 1 τόνο σάπια κρέατα. Είχαν συλληφθεί ξανά για... σάπια όστρακα

Συνελήφθησαν 3 Έλληνες οι οποίοι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα επικίνδυνου προς κατανάλωση κρέατος από την Ελλάδα στην Τουρκία

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, τρεις Έλληνες, ηλικίας 39, 68 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί λαθρεμπορίας και περί δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και να μεταφέρουν στο εσωτερικό του ενός, περίπου 950 κιλά κρέατος, το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν ακατάλληλα και επικίνδυνα για κατανάλωση, ενώ για τη μεταφορά δεν κατείχαν τα απαραίτητα παραστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρέατα θα κατέληγαν στην αγορά της Τουρκίας και ήταν αγνώστου προέλευσης ενώ στο παρελθόν οι δράστες έχουν συλληφθεί από το Λιμενικό για διακίνηση στην εγχώρια αγορά επικίνδυνων για κατανάλωση χαλασμένων οστράκων. Από την Αστυνομία κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα κρέατος και τα δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

SHARE:

24Media Network