Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Διαβάστε για τις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία ύστερα από εκτενείς έρευνες σε όλη την Ελλάδα

Τρία άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας σε όλη την Ελλάδα με την κωδική ονομασία "SHADOW DASH", για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Έρευνες έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Κατερίνη και οι συλληφθέντες, όπως έγινε γνωστό, είναι ηλικίας 17, 46 και 42 ετών. Κατηγορούνται για "πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου", ενώ για άλλους τέσσερις σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος συλληφθείς αγόρασαν, είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (dvd), είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του διαδικτύου, βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα, που λειτουργούσε στο εξωτερικό.

Οι άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Οι ίδιοι διένειμαν και σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και αναζητούσαν άλλα άτομα που είχαν παρόμοιο υλικό, με σκοπό την ανταλλαγή.

Επίσης, δύο ακόμη από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος συλληφθείς, «κατέβασαν» από το διαδίκτυο και είχαν πρόσφορα σε άλλους χρήστες, βίντεο και φωτογραφίες υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, ένας από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

* είκοσι ένας (21) σκληροί δίσκοι Η/Υ,

* εκατόν εβδομήντα έξι (176) βιντεοκασέτες (VHS),

* τριάντα (30) ψηφιακοί δίσκοι (DVD),

* μία (1) ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά,

* ένας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση και

* τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

SHARE:

24Media Network