Ληστεία στο Σύνταγμα: Βαριά οπλισμένος, έτοιμος για όλα και άκρως επικίνδυνος ο ληστής που συνελήφθη

Ληστεία στο Σύνταγμα: Βαριά οπλισμένος, έτοιμος για όλα και άκρως επικίνδυνος ο ληστής που συνελήφθη
Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο 33χρονος που λήστής συνελήφθη κατόπιν συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής με την Ασφάλεια είναι δραπέτης, καταδικασμένος για ένοπλες ληστείες και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Πάνω του βρέθηκε σακίδιο με βαρύ οπλισμό και καλάσνικοφ με γεμιστήρα

Βαριά οπλισμένος, έτοιμος για όλα και άκρως επικίνδυνος ο 33χρονος ληστής της οδού Μητροπόλεως, αλλά και παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής.

Ο 33χρονος συνελήφθη στην συμβολή των οδών Κατεχάκη και Καπετάν Χρονά, έξω από καφετέρια.

Αν και δεν είχε προκύψει ποτέ να είχε ενεργό ρόλο σε τρομοκρατικές ενέργειες ή να συμμετείχε σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο διατηρούσε σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και τον προσέλκυαν τέτοιου είδους πεποιθήσεις.

Είχε καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες στην Θεσσαλονίκη και απόπειρες δολοφονίας σε βάρος αστυνομικών που τον είχαν καταδιώξει, καθώς από νωρίς είχε δείξει ότι δεν δίσταζε να σηκώσει και να χρησιμοποιήσει το όπλο εάν ένιωθε «στρυμωγμένος».

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε συλληφθεί σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι μαζί με άλλα άτομα στην κατοχή των οποίων είχαν βρεθεί χρήματα και όπλα, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Ο νεαρότερος της «παρέας» είχε θεωρητικές σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις παρυφές της τρομοκρατίας όμως ο ίδιος ο 33χρονος δεν είχε προκύψει να έχει άμεση σχέση.

Αν και οι Αρχές δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχει «άρωμα τρομοκρατίας» στην υπόθεση, στις προσπάθειες εντοπισμού του συγκεκριμένου ατόμου συμμετείχε η Αντιτρομοκρατική, πρωτίστως γιατί τον γνώριζε καλά και γνώριζε και πως να τον εντοπίσει και πως να επέμβει για να τον πιάσουν χωρίς να χυθεί αίμα. Όντως λοιπόν εντοπίστηκαν τα ίχνη του και τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση μέχρι που μπήκε στο ταξί και τον ακολούθησαν οι αστυνομικοί.

Όταν έφτασε στην οδό Κατεχάκη όπου αποβιβάστηκε, αποφασίστηκε τότε μόνο να επέμβουν οι αστυνομικοί για να μην του δώσουν την ευκαιρία να σηκώσει όπλο μπροστά σε κόσμο και με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησαν.

Πάνω του βρέθηκε σακίδιο με βαρύ οπλισμό και καλάσνικοφ με γεμιστήρα, έτοιμο προς χρήση… Με αυτά τα όπλα γυρνούσε διαρκώς όπου αποφάσιζε να μετακινηθεί. Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και την σύλληψη και του συνεργού του και για να διαπιστωθεί εάν και σε πόσες ενδεχομένως παρόμοιες πράξεις εμπλέκονται οι ίδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας ερευνούν την πιθανότητα να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 2-3 παρόμοιες ληστείες που έγιναν το καλοκαίρι.

Για την υπόθεση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α΄ Ευθυμίου Άννας – Αννιέλα δήλωσε:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν. Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών. Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα