Βίντεο Drone: Το κτίριο του ΣΚΑΪ μετά τη βομβιστική επίθεση

Βίντεο Drone: Το κτίριο του ΣΚΑΪ μετά τη βομβιστική επίθεση
Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο Φάληρο. Eurokinissi

Σπασμένα τζάμια μέχρι σχεδόν την κορυφή της πρόσοψης του κτιρίου, φθορές στους τοίχους και στο εσωτερικό και εργαζόμενοι που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τα γραφεία τους.

Τις πληγές τους -που ευτυχώς είναι μόνο υλικές- μετρούν με το πρώτο φως της ημέρας οι ιθύνοντες και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, μετά την ισχυρή έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον περίβολο του κτιρίου στο Φάληρο, εκεί όπου στεγάζονται ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός καθώς και η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τζάμια έχουν γίνει θρύψαλα ακόμα και στον 6ο όροφο του κτιρίου λόγω του ωστικού κύματος, ενώ εκτεταμένες φθορές έχουν υποστεί και οι τοίχοι. Η εικόνα στο εσωτερικό δεν είναι καλύτερη με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να περισώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα γραφεία τους.

Το χρονικό της επίθεσης

Στη 1.45π.μ, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα Zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ και επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Για λόγους ασφαλείας υπήρξε άμεση εκκένωση του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε ο γύρω χώρος από ισχυρές δύναμεις της αστυνομίας. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, όπου στεγάζεται και η εφημερίδα «Καθημερινή».

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για ενισχυμένη εκρηκτική ύλη, πιθανότατα στρατιωτικού τύπου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξερράγησαν περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης. Όπως μεταδίδει ο σταθμός, τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού και οι κινήσεις των τρομοκρατών, καταδεικνύουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο στην κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι δράστες ήταν δύο και έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας να αφήνουν τον σάκο και να φεύγουν με μοτοσικλέτα. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν επί ημέρες την περιοχή και οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες αφού τοποθέτησαν με τέτοιον τρόπο τον εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε το ωστικό κύμα να χτυπήσει τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η μέθοδος του χτυπήματος «δείχνει» την τρομοκρατική «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα