“Vor V Zakone”: Εξαρθρώθηκε σπείρα της που “χτυπούσε” σε Αττική και επαρχία – Χειροπέδες και στον “Vor”

“Vor V Zakone”: Εξαρθρώθηκε σπείρα της που “χτυπούσε” σε Αττική και επαρχία – Χειροπέδες και στον “Vor”

Ο "Vor", ο αρχηγός δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης ήταν σεσημασμένος σε Ουκρανία και Γεωργία ενώ αρκετά μέλη της οργάνωσης ήταν σεσημασμένοι στην Ελλάδα αφού είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα της διαβόητης γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone» με την σύλληψη του 42χρονου χρησμένου από το 2004 «Vor», του αρχηγού της δηλαδή, των υπόλοιπων ηγετικών μελών και των εκτελεστικών μελών της οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπεύθυνη για πλήθος διαρρήξεων τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Χαλκίδα και στο Λουτράκι. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 42 περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν ταυτοποίηση και με άλλες διαρρήξεις, από το πλήθος των αταυτοποίητων μέχρι στιγμής κλοπιμαίων που βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατοχή τους.

Ο «Vor» ήταν σεσημασμένος σε Ουκρανία και Γεωργία ενώ αρκετά μέλη της οργάνωσης ήταν σεσημασμένοι στην Ελλάδα αφού είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις.

Χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις τους ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς ως πληροφοριοδότες ή κατόπτευαν τα σπίτια που «χτυπούσαν» και είχαν οργανωμένο τρόπο για την αποστολή των εσόδων τους στο εξωτερικό. Ως προς το τελευταίο επίσης η έρευνα συνεχίζεται με την συνεργασία και διωκτικών Αρχών του εξωτερικού.

 

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα αντικείμενα βρέθηκε στην κατοχή του «Vor» ένα χαρακτηριστικό γεωργιανό επιτραπέζιο παιχνίδι σαν τάβλι με παραστάσεις των «Vor» που έχουν ξαναδεί οι Έλληνες αστυνομικοί ύστερα από σύλληψη άλλου «Vor» στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Σε αυτή την περίπτωση, πέρα από τα χαρακτηριστικά αστέρια των «Vor V Zakone», το επιτραπέζιο είχε ανάγλυφες παραστάσεις από εξέγερση φυλακής όπου οι κρατούμενοι κακοποιούν τους δεσμοφύλακες…

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα