Βρήκε κλωστή στο ψωμί κι εκβίαζε τους φουρνάρηδες

Παρασκευή ψωμιού σε αρτοποιείο, Αρχείο
Παρασκευή ψωμιού σε αρτοποιείο, Αρχείο EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου άρτου, αρτοποιού και ενός ακόμη ατόμου-Συνελήφθησαν για την υπόθεση μία 35χρονη και η 38χρονη δικηγόρος που ενεργούσε κατ’ εντολή της πρώτης.

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός 27χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου άρτου και του 60χρονου πατέρα του, καθώς και σε βάρος ενός 65χρονου αρτοποιού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 35 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης από κοινού.

Συγκεκριμένα, προηγήθηκε καταγγελία στην Ασφάλεια, σύμφωνα με την οποία, τόσο η 35χρονη, όσο και η 38χρονη δικηγόρος της που ενεργούσε κατ’ εντολή της πρώτης, με αφορμή ισχυρισμό της (35χρονης) ότι εντόπισε μία κλωστή σε αρτοσκεύασμα που προμηθεύτηκε από το κατάστημα του 27χρονου και το οποίο είχε παραχθεί από τον 65χρονο, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό, προκειμένου να μη δυσφημιστούν οι επιχειρήσεις τους και να μην κινηθούν δικαστικές διαδικασίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης σε περιοχή της Πολίχνης, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, όταν παρέλαβαν από τον 65χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη

ADVERTISING

SHARE: