Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη της Χρυσής Αυγής, στην ειδική δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η πολιτική αγωγή έλαβε άδεια για να παραστεί στη δίκη. Μπαράζ διορισμός δικηγόρων

Σε μπαράζ διορισμών συνηγόρων υπεράσπισης προχώρησε σήμερα το δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σχεδόν πέντε μήνες μετά την έναρξη της αποχής των δικηγόρων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την πολιτική αγωγή να καταθέτει άδειες από τους Συλλόγους σε Αθήνα και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη, ενώ η αποχή συνεχίζει μέχρι τις 6 Ιουνίου. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης , μέλη των Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, διευκρίνισαν πως δεσμεύονται από την απόφαση  καταθέτοντας παράλληλα ένσταση για το “κατά πόσο υποβλήθηκε νομότυπα η άδεια και κατά πόσο η γνωστοποίηση που δεν έγινε στην υπεράσπιση τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου”. Και αυτό γιατί όπως λένε οι άδειες δόθηκαν με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κρατούμενοι , γεγονός που δεν ισχύει. Μάλιστα , είπαν πως θα προχωρήσουν “σε αίτηση ανάκλησης των αδειών καθώς δεν εμπίπτει στο πλαίσιο χορήγησης”.

Η απόρριψη της ένστασης από το δικαστήριο είχε σαν αποτέλεσμα συνήγοροι να προβάλουν αντιρρήσεις δηλώνοντας κώλυμα με αποτέλεσμα η πρόεδρος να προχωρήσει σε νέους διορισμούς. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο οπότε και θα έρθουν στο ακροατήριο οι νέοι δικηγόροι οι οποίοι διορίστηκαν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 6 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενοι έδωσαν το παρόν στη σημερινή διαδικασία. Απών και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος επέλεξε να παραμείνει  στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής κράτησης της. Αντίθετα, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα