Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη για να την ληστέψει

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ηλικιωμένη για να την ληστέψει
Περιπολικό της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη INTIME NEWS

Ένας 20χρονος γείτονας της άτυχης 88χρονης ήταν ο δράστης της δολοφονίας της που εισέβαλε στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη για να την ληστέψει-Την είχε κλέψει ξανά πριν περίπου 10 μήνες

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος μίας 88χρονης γυναίκας μέσα στο σπίτι της στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 1ης προς 2η Σεπτεμβρίου, όταν ένας 20χρονος Έλληνας γείτονας της υπερήλικης, εισέβαλε στο σπίτι της, σπάζοντας το παράθυρο, με σκοπό να την ληστέψει.

Πριν περίπου 10 μήνες ο δράστης είχε εισβάλει και πάλι στο σπίτι της και τότε είχε αφαιρέσει όσα χρήματα είχε βρει. Θεωρώντας ενδεχομένως πως κάτι θα έβρισκε πάλι, πως η υπερήλικη ζούσε μόνη και ήταν το εύκολο θύμα, έπραξε την ίδια ενέργεια και καθώς δεν έβρισκε τίποτα αξίας άρχισε να χτυπάει με μανία την άτυχη 88χρονη για να του αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματά της, παρότι εκείνη δεν είχε απολύτως τίποτα…

Όταν πλέον έχασε τις αισθήσεις της από τα εξαιρετικά βίαια χτυπήματα που είχε δεχτεί και σωριάστηκε αιμόφυρτη στο πάτωμα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου επί τρεις ημέρες νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μέχρι που κατέληξε την περασμένη Κυριακή.

Από ένα αποτύπωμα που άφησε ο δράστης στο σπίτι και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις μαρτύρων που τον είχαν δει στην γειτονιά τις κρίσιμες ώρες και μάλιστα έξω από το σπίτι του θύματος, αλλά και από την ύπαρξη βιντεοληπτικού υλικού από κοντινή κάμερα ασφαλείας, ο δράστης ταυτοποιήθηκε.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για απόπειρα θανατηφόρας ληστείας, εντοπίστηκε σήμερα και συνελήφθη, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συνεργείου της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό της.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (07-09-2021) δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 01/02-09-2021, ο συλληφθείς εισήλθε στην οικία 88χρονης στην περιοχή του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να εντοπίσει και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε έτερη ημέρα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο παραπάνω αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε περιοχή της Ευκαρπίας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι προ δέκα μηνών περίπου, ο 20χρονος εισήλθε στην ίδια οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ και αλλά αντικείμενα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα