Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε τυχαία σε σακούλα τα 80 από τα κλεμμένα διαβατήρια από κούριερ

Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε τυχαία σε σακούλα τα 80 από τα κλεμμένα διαβατήρια από κούριερ
Διαβατήρια (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τα διαβατήρια βρέθηκαν σε νάιλον σακούλα πλησίον κάδου απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Νέα εξέλιξη, αναφορικά με την υπόθεση κλοπής διαβατηρίων που έλαβε χώρα στις 15 Μαΐου από όχημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην Καλλιθέα και εξιχνιάστηκε την περασμένη Δευτέρα.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο (3/6), βρέθηκαν από υπάλληλο καθαριότητας, πλησίον κάδου απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντός νάιλον σακούλας, 80 εκ των αφαιρεθέντων διαβατηρίων.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε ένας 54χρονος ως δράστης της κλοπής διαβατηρίων, ο οποίος έχει δηλώσει κατά καιρούς διαφορετικές εθνικότητες και στοιχεία όπως από Μαρόκο, Ιράκ, Λίβανο και Ιταλία…

Συγκατηγορούμενοι του τυγχάνουν και δύο ακόμα αλλοδαποί οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Και εκείνοι έχουν κατά καιρούς δηλώσει διαφορετικά στοιχεία και ονόματα και προέλευση από Ιράκ και Συρία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αφού ο 54χρονος αφαίρεσε τα διαβατήρια, τα διέθεσε στους ανωτέρω δύο αλλοδαπούς σε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο 54χρονος παρουσιάστηκε αυθορμήτως και συνελήφθη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στην οικία του 54χρονου στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ρουχισμός, παπούτσια, ρολόι και γυαλιά ηλίου που φορούσε κατά τη διάρκεια της κλοπής, αεροβόλο πιστόλι, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος καρτών sim.

Τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ο δράστης είδε τυχαία την υπάλληλο της εταιρείας κούριερ που είχε σταματήσει για βγάλει λεφτά από το ΑΤΜ και άνοιξε το αυτοκίνητο και της πήρε τις τσάντες με τα διαβατήρια που θα κατέληγαν σε Αστυνομικά Τμήματα. Στις βαλίτσες υπήρχαν εγκατεστημένες συσκευές GPS που ο δράστης ξεφορτώθηκε σε κάδους στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε και μέσω αποτυπωμάτων αλλά και από βιντεοληπτικά υλικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα