Ειδικό Δικαστήριο: Αθώοι δηλώνουν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Τι υποστηρίζουν

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώοι δηλώνουν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Τι υποστηρίζουν
Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση χειρισμών δικογραφιών από την ελληνική Δικαιοσύνη eurokinissi

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση χειρισμών δικογραφιών από την ελληνική Δικαιοσύνη, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη. Κάνουν λόγο για "ψευδές" κατηγορητήριο.

Την άρνηση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, δήλωσαν και οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, για την υπόθεση χειρισμών δικογραφιών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελένη Τουλουπάκη με μία λιτή δήλωσή της απευθύνθηκε στους ανώτατους δικαστές επί της κατηγορίας, τονίζοντας: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές».

Από την πλευρά του, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος που επίσης δήλωσε αθώος, αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στις δύο πράξεις που του έχουν αποδοθεί. «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για τη μη αποστολή αμελλητί της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ευθύνη. Όπως προκύπτει, τα έγγραφα κατατέθηκαν στην κυρία Ράικου πριν την αντικαταστήσει η κ. Τουλουπάκη και εκείνη αποφάσισε να τα συσχετίσει με τη δικογραφία της Νοβάρτις και να μην τα στείλει στη Βουλή» ανέφερε.

Ως προς το σκέλος της παράβασης καθήκοντος μετά από καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις στο έργο τους, ο ίδιος υποστήριξε: «θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο λόγο τους, αλλά με το λόγο τους απέναντι στο δικό τους λόγο, στις καταθέσεις τους. Εκτός από τις αντιφάσεις, στα όρια του παραλογισμού, κατέθεσαν και διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Η αλήθεια είναι σταθερό σημείο αναφοράς. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς, αν είναι ειλικρινής, τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι, ξεχνάς και αναγκάζεσαι να βρεις νέα ψεύδη για να καλύψεις τα παλιά».

Οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν στο ειδικό δικαστήριο και τους μάρτυρες υπεράσπισης τους. Από τη μία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, πρότεινε τους: πρώην υπουργό Υγείας, Παν. Κουρουμπλή, για να εξηγήσει τί έγινε με το θέμα της τιμολόγησης, όπως αναφέρθηκε, και δημοσιογράφο Γιάννα, Παπαδάκου που «έχει άμεση σχέση με τα όσα ψεύδη έχει αναφέρει η εισαγγελέας Ράικου και έχει απαλλαγεί με βούλευμα». Από την άλλη, η Ελένη Τουλουπάκη πρότεινε συνολικά πέντε μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γ. Κοντάκης, η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νατάσσα Ξεπαπαδέα, και ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευαγγ. Ξυνός.

Αυτή την ώρα, η υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου, δια στόματος Ιππ. Μυλωνά, αναπτύσσει την ένσταση αοριστίας και απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας, που κατέθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα