Ειδομένη: Παραμένουν στις γραμμές του τρένου οι πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τα κλειστά σύνορα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ PANORAMA PRESS

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία πρόσφυγες στην Ειδομένη, που στέκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους

Συνεχίζεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Δεκάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί πάνω στις γραμμές και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στα χαρτόνια που κρατούν αναγράφονται συνθήματα, όπως «Μέρκελ, μας απογοήτευσες», «Αν δεν θέλετε να μας δώσετε ανθρώπινα δικαιώματα, δώστε μας τουλάχιστον τα δικαιώματα που θα δίνατε στα ζώα», ενώ όλοι μαζί φωνάζουν ρυθμικά «Όχι τροφή, όχι νερό ώσπου να ανοίξουν τα σύνορα».

Το NEWS 247 βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ειδομένη και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νωρίτερα, Κούρδοι Γεζίντι πραγματοποίησαν πορεία μέσα στο χωριό της Ειδομένης θέλοντας, όπως έλεγαν, να επιστήσουν την προσοχή του κόσμου στο δικό τους ξεχωριστό ζήτημα, ότι δηλαδή πρόκειται για μια μειονότητα που διώκεται βάναυσα από τον ISIS, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με διωγμούς και απαγωγές και γι’ αυτούς ο μόνος δρόμος επιβίωσης είναι να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη, Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network