Είκοσι ένα χρόνια 'Χαμόγελο του Παιδιού'

Επίσης ο  στις 19.00, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας») για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό Επετειακή εκδήλωση για τα 21 χρόνια δράσης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επίσης ο στις 19.00, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας») για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό Επετειακή εκδήλωση για τα 21 χρόνια δράσης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

“Η κοινωνία που χειμάζεται, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς” είπε ο πρόσεδρος της Δημοκρατίας

Τα 21 χρόνια δράσης του γιόρτασε απόψε το "Χαμόγελο του Παιδιού" με εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. "Αυτή η κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια, που κινδυνεύει από ρήξη του ιστού της, αν σταθεί όρθια, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς", επισήμανε προλογίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Πριν από 22 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα και στη θέση της άνθησε ένα χαμόγελο, το "Χαμόγελο του Παιδιού", ένα χαμόγελο που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια παιδιά», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα αυτό που μας λείπει από όλη την κοινωνία και κυρίως από τα παιδιά είναι το χαμόγελο. Σε αυτή την προσπάθεια που έγινε με το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι το χαμόγελο σήμερα που έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε ένα μέλλον, όπου πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

ADVERTISING

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" απένειμαν τα βραβεία "Ανδρέας Γιαννόπουλος" στην Ελληνική Αστυνομία και τον αρχηγό της αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο Πυροσβεστικό Σώμα και τον αρχηγό του αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, στο Λιμενικό Σώμα και τον αρχηγό του υποναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, και στο ΓΕΕΘΑ (το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος).

Επίσης, απένειμαν βραβεία στον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιο Καλογερόπουλο, και στον καθηγητή Παιδιατρικής- Πνευμονολογίας και διευθυντή της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Τσανάκα.

Στα 21 χρόνια παρουσίας του Οργανισμού 1,2 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει τη φροντίδα του "Χαμόγελου του Παιδιού", παιδιά θύματα βίας, με προβλήματα υγείας, παιδιά που εξαφανίσθηκαν.

Επίσης ο  στις 19.00, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας») για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό Επετειακή εκδήλωση για τα 21 χρόνια δράσης του Οργανισμού
Επίσης ο στις 19.00, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας») για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό Επετειακή εκδήλωση για τα 21 χρόνια δράσης του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" διηγήθηκε: «Πριν από 22 χρόνια είχα μια κανονική ζωή με οικογένεια και παιδιά που λάτρευα και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Αρρώστησε ο Ανδρέας και όλα γκρεμίσθηκαν. Έχασα τον Ανδρέα και μαζί με αυτόν την κανονικότητά μου».

«Σήκωσα τα μανίκια γιατί δεν είχα άλλη επιλογή», συνέχισε ο ίδιος. «Είχα δώσει μια υπόσχεση, δώσαμε μια υπόσχεση, και έπρεπε να υλοποιήσω αυτή την υπόσχεση. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" μού έδωσε ξανά ζωή. Χτίσαμε ένα σύλλογο, ένα οργανισμό με αποστολή το όραμα του Ανδρέα. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" εισέρχεται πλέον στην τρίτη δεκαετία του, έχει όμως πάντα την ψυχή ενός μικρού παιδιού», κατέληξε.

Το ειδικό στέλεχος στην ομάδα εξαφανίσεων παιδιών της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου Αλέν Αρνί, επισήμανε ότι το "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι ταυτόσημο των καλών πρακτικών για την προστασία των παιδιών και έκανε ειδική μνεία στα σπίτια του Οργανισμού «όπου μπορείς να δεις τη χαρά στα μάτια παιδιών, τα οποία έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και δυστυχία πριν φτάσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Στιγμές από τη διαδρομή του "Χαμόγελου του Παιδιού" περιέγραψαν εργαζόμενοι, εθελοντές, παιδιά που μεγάλωσαν στα σπίτια του Οργανισμού, υποστηρικτές, εισαγγελικοί λειτουργοί και μέλη του ΔΣ του οργανισμού. Επίσης, στην δημιουργία του Οργανισμού αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, από την τηλεοπτική εκπομπή του οποίου ο μικρός Ανδρέας είχε περιγράψει το όραμά του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εργασίας Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι τέως υπουργοί Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, και οι βουλευτές Νίκος Μανιός, Σοφία Βούλτεψη και Δημήτρης Καμμένος.

24Media Network