Εισαγγελέας: Ζητά να καθίσει στο εδώλιο ο ψευτογιατρός

Εισαγγελέας: Ζητά να καθίσει στο εδώλιο ο ψευτογιατρός
O 47χρονος που παρουσιαζόταν ως γιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Κουρινιώτη, ζητά την παραπομπή 17 κατηγορούμενων σε δίκη για την υπόθεση του "ψευτογιατρού".

Με μία πολυσέλιδη πρόταση, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Κουρινιώτη, ζητά την παραπομπή του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» και των 16 «συνεργών» του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στον 47χρονο κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις αποδίδονται 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στις περίπου 300 σελίδες της εισήγησης, η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι ο βασικός κατηγορούμενος θα πρπει να δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Όσο για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, προτείνει συνολικά 16 άτομα να καθίσουν στο εδώλιο μαζί με τον 47χρονο, μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Άλλωστε και ο κατηγορούμενος απολογούμενος έχει αναφέρει ότι δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα.

Τέλος, κατά την εισαγγελέα, θα πρέπει να απαλλαγεί από τις κατηγορίες η σύζυγος του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίζεται να είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην απολογία είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, καθώς έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων που παρείχε στους ασθενείς.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο και θα αποφανθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα