Εισαγγελική έρευνα για τα Εξάρχεια – Για “γκετοποίηση” μιλούν κάτοικοι

Εισαγγελική έρευνα για τα Εξάρχεια – Για “γκετοποίηση” μιλούν κάτοικοι
Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Καλλιδρομίου στο Εξάρχεια Eurokinissi

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τις 9 Μαρτίου με αφορμή επιστολή κατοίκων των Εξαρχείων στην εισαγγελία Πρωτοδικών, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκονται ήδη εδώ και περίπου δύο μήνες οι -δια επιστολής- καταγγελίες κατοίκων των Εξαρχείων προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Με αφορμή την επιστολή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε στις 9 Μαρτίου τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας, με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Η επιστολή προς τον κ. Ζαγοραίο υπογράφεται από περίπου 400 κατοίκους Εξαρχείων, οι οποίοι αναφέρονται σε «γκετοποίηση της περιοχής» στην οποία «ισχύει απαγόρευση εισόδου της αστυνομίας», υποβάθμιση των περιουσιών τους και συνεχή διάπραξη αδικημάτων, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εμπρησμοί, δολοφονίες, ληστείες, πορνεία και άλλα.

ΝΔ: Σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό και χαστούκι στην κυβέρνηση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Η πρωτοβουλία 400 κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων να καταγγείλουν στην Εισαγγελία, όχι μία αλλά 22 παράνομες πράξεις που βιώνουν καθημερινά, είναι φωνή απόγνωσης που μας αφορά όλους. Αποτελεί σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και χαστούκι στην κυβέρνηση, που άφησε να μεταβληθεί μια ιστορική γειτονιά σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας, των ναρκωτικών, των εμπρησμών και των επεισοδίων.

Οι ίδιοι οι Εξαρχειώτες μιλούν για ανθρώπινα θύματα και λεηλατημένες περιουσίες, περιγράφουν απειλές και τραμπουκισμούς, δείχνουν ανάγλυφα το κράμα ποινικής και τάχα αναρχικής βίας που τρομοκρατεί την περιοχή. Διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ΕΛΤΑ, των τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών -ακόμη και στάσεων λεωφορείων- προς χάριν των κουκουλοφόρων. Και, κυρίως, καταγγέλλουν ότι η αστυνομία απουσιάζει κατόπιν πολιτικών εντολών.

Καθώς το ποτήρι ξεχείλισε -με εξαγωγή, μάλιστα, της παρανομίας και στις όμορες περιοχές, όπως δείχνει και η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως και στο ιστορικό κέντρο- οι Αθηναίοι θέλουν πίσω τις συνοικίες, τα σπίτια, τη ζωή τους. Δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους και εισφορές και να εισπράττουν μολότοφ, ναρκωτικά, καταλήψεις και μπραβιλίκια.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ότι και στο θέμα της Ασφάλειας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις στον πολίτη. Είναι, λοιπόν, καιρός να οργανωθεί η δική τους «καθαρή έξοδος» από την κυβέρνηση!».

Κεφαλογιάννη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Εξαρχείων

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε υπ’όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της έξαρσης των φαινομένων παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας παραμένει άλυτο. Η σημερινή καταγγελία των 400 κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καταδεικνύει  πρωτίστως την έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για την εξασφάλιση του δικαιώματος των Αθηναίων πολιτών στην ασφάλειά τους.

Τα φαινόμενα έκνομης συμπεριφοράς έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από σειρά Επίκαιρων Ερωτήσεων που έχουμε καταθέσει, οι ιθύνοντες, αγνοώντας την πραγματικότητα, επιμένουν να ασκούν πολιτική, ανατρέχοντας, για την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπών, σε επιλεκτικές στατιστικές αναφορές.

Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών της Αθήνας».

Κίνημα Αλλαγής: Η αποτυχία Τσίπρα – Τόσκα καθρεφτίζεται στο κέντρο της Αθήνας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, έγραψε στα social media:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα