Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των 75 μαθητών

Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των 75 μαθητών

Το ΚΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τα κρούσματα δηλητηρίασης των 75 μαθητών, που πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αθήνα, και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας των περιφερειακών ενοτήτων

Το ΚΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μαζική τροφική δηλητηρίαση των 75 μαθητών, περιστατικό για το οποίο έχει διεταχθεί εισαγγελική έρευνα από τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Τα παιδιά που ξεκίνησαν την Πέμπτη από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, και καθ’ οδόν έκαναν τρεις στάσεις για φαγητό. Το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το ΚΕΛΠΝΟ, το οποίο με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες διευθύνσεις υγείας των περιφερειακών ενοτήτων σχετικά με τους χώρους εστίασης όλων των κοινών γευμάτων των μαθητών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Στις 25/11/2016 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ενημερώθηκε από το Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» για προσέλευση μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Μετά την πρωινή εφημερία οι μαθητές που εμφάνιζαν συμπτώματα παραπέμπονταν στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Οι μαθητές μετείχαν σε σχολική εκδρομή. Στις 24/11/2016 ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα πραγματοποιώντας στη διαδρομή τρεις στάσεις (στους νομούς Καβάλας, Πιερίας και Φθιώτιδας) και το βράδυ κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι πρώτοι μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα (διάρροιες, εμέτους και κοιλιακό άλγος) αργά τη νύχτα.

Στην εκδρομή μετέχουν 95 μαθητές, 5 καθηγητές συνοδοί και 3 οδηγοί. Στο Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» καταγράφηκαν 20 κρούσματα και στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» 75 (πιθανότατα κάποιοι μαθητές καταγράφηκαν και στα δύο νοσοκομεία).

Η κατάσταση της υγείας των μαθητών δεν εμπνέει ανησυχία.

Το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ έχει καταγράψει τα κρούσματα, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας των περιφερειακών ενοτήτων σχετικά με τους χώρους εστίασης όλων των κοινών γευμάτων των μαθητών και έχει ζητήσει τη λήψη δειγμάτων κοπράνων από τους ασθενείς για την αναγνώριση του αιτιολογικού παράγοντα. Ο μικροβιολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θα πραγματοποιηθεί αναλυτική επιδημιολογική μελέτη (μελέτη σειρών) για την ανεύρεση της αγωγού μετάδοσης (υπεύθυνο τρόφιμο) με σκοπό τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων δημόσιας υγείας."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης 75 μαθητές Λυκείου

Τους μαθητές που νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης επισκέφθηκε ο κ. Πολάκης

SHARE:

24Media Network