Εισαγγελική έρευνα στα καμένα: Η ώρα των συγγενών

Εισαγγελική έρευνα στα καμένα: Η ώρα των συγγενών
Φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας, στο Μάτι AP

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της εισαγγελικής έρευνας για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου. Έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων.

Ολοκληρώνεται –εκτός απροόπτου- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να έχουν κλείσει τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Την Τρίτη μάλιστα, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τα επιδόματα – Ξεκίνησε ο οριστικός έλεγχος στα “κόκκινα” κτίρια

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αλφαβητικής υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος:

Επίσης, κάνει γνωστό πως έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί «κόκκινα». Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτιρίου τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στην κατεδάφισή του, αδαπάνως για τους ίδιους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα