Εισαγγελική πρόταση για στρατιωτικές προμήθειες του συστήματος Sonak

Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση στη Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821,Τρίτη 25 Μαρτίου 2014(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση στη Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821,Τρίτη 25 Μαρτίου 2014(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά την παραπομπή 18 προσώπων προκειμένου να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ποιοι ήταν υπουργοί την περίοδο που έγιναν οι προμήθειες

Την παραπομπή 18 εμπλεκομένων στις προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak ζητά από το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που ζητάται να παραπεμφθούν είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου), ο Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη) και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Κατά περίσταση τα αδικήματα αφορούν στην κακουργηματική απιστία και στην ηθική αυτουργία σε αυτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και το έργο φέρεται να προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης την οποία εισηγήθηκαν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Άμυνας.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών.

SHARE:

24Media Network