Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην “κατάληψη Σκαραμαγκά” στην Πατησίων

Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην “κατάληψη Σκαραμαγκά” στην Πατησίων

Πως εξελίσσονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στους κατειλημμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας

Επέμβαση στην “κατάληψη Σκαραμαγκά” στο Κέντρο της Αθήνας, στην Πατησίων 61, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από την “κατάληψη Σκαραμαγκά” στην οδό Πατησίων στην Αθήνα. Στη συνέχεια οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την κεντρική είσοδο και μπήκαν στο κτίριο.

Περίπου 10 διμοιρίες βρίσκονται μέσα και γύρω από το κτίριο της κατάληψης Σκαραμαγκά. Οδηγούν σε κλούβες τα άτομα που βρίσκονταν μέσα ενώ ερευνούν τους χώρους της κατάληψης και συλλέγουν στοιχεία.

Την ώρα της επιχείρησης 7 άτομα βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, ενώ αλληλέγγυοι της κατάληψης, έχουν συγκεντρωθεί στους γύρω χώρους επί της Πατησίων και κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε ανακοίνωση τους, οι καταληψίες απειλούν:

Έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά. Στο κτίριο βρίσκονταν 7 σύντροφοι/ισσες, από τους οποίους οι 6 έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και ένας έχει μείνει για τη διενέργεια της έρευνας. Η επιχείρηση ήρθε εκδικητικά λίγες ώρες μετά την επανακατάληψη της Villa Amalias και την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜΑΡ που είχαν ως αποτέλεσμα την εκκένωσή τους και τη σύλληψη και προσαγωγή περίπου 150 συντρόφων και συντροφισσών.

Η τρικομματική κυβέρνηση, οι μπάτσοι και το ΝΑΤ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης. Θα μας βρουν μπροστά τους”.

Στο συγκεκριμένο κτίριο διέμενε παλαιότερα η Μαρία Κάλλας, στα νεανικά της χρόνια. Η ιστορία της “κατάληψης Σκαραμαγκά” ξεκίνησε το 2009. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο λειτουργούσε αυτά τα χρόνια, περισσότερο ως στέκι.

Η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη νέα κατάληψη της Βίλας Αμαλία, κατά την οποία συνελήφθησαν 101 άτομα.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου επίσης οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (περίπου 40 άτομα).

Οι συγκεκριμένοι κατέλαβαν τα γραφεία της Δημοκρατική Αριστεράς σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.

Αργότερα σήμερα, οι καταληψίες της βίλας Αμαλίας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες της “Βίλας Αμαλία”, θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. μπροστά από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα