Εκπαιδευτικός - σχολικός τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο

Εκπαιδευτικός - σχολικός τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο

Μια διαφορετική πτυχή του τουρισμού, επιχειρεί να αναπτύξει η Περιφέρεια.

Παρά τα όποια ζητήματα με το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το Βόρειο Αιγαίο έχει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία επιχειρεί να αναδείξει με πολλούς τρόπους.

Ενας εκ των οποίων είναι ο εκπαιδευτικός – σχολικός τουρισμός και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στη Μυτιλήνη, για τον συντονισμό των δράσεων, ώστε να καταστεί το νησί της Λέσβου ελκυστικός προορισμός εκπαιδευτικού και σχολικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, που η μοναδικότητά τους μπορεί να προσελκύσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα (αρχαιολογικοί χώροι, γεωπάρκο, υδροβιότοποι, επισκέψιμες ποτοποιίες κλπ).

Επίσης, αναγνωρίστηκε η ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης συναρμόδιων φορέων, τόσο για την κατάρτιση των προγραμμάτων, όσο και για την υλοποίηση των δράσεων προσέλκυσης σχολείων, πανεπιστημίων, καθώς και άλλων εκπαιδευτικών ερευνητικών ιδρυμάτων, ώστε να επιλέξουν τη Λέσβο ως τόπο εκπαιδευτικών και ερευνητικών επισκέψεων και συνεδρίων.

Αποφασίστηκε δε, η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας που το προσεχές δίμηνο θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Η πρώτη ομάδα αφορά στον σχολικό τουρισμό με επικεφαλής τον κ. Καπιωτά και η δεύτερη ομάδα στον εκπαιδευτικό τουρισμό με επικεφαλής εκπρόσωπο που θα ορίσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μεταξύ άλλων είπε: «Πήραμε την πρωτοβουλία για να διοργανώσουμε αυτή τη συνάντηση γιατί θεωρούμε ότι η ανάπτυξη εκπαιδευτικού και σχολικού τουρισμού μπορεί να φέρει προστιθέμενη αξία στο νησί της Λέσβου, ένα νησί που έχει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης. Καθοριστικός, όμως, παράγοντας για την επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η κοινή δράση».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γεώργιος Καμπούρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Πολιτισμού Αγγελική Σαραντινού, η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Αγγελική Πολυτάκη καθώς εκπρόσωποι τοπικών φορέων και εκπαιδευτικοί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
SHARE:

24Media Network