Έκπτωση στα εισιτήρια των εκπαιδευτικών και δύο επιπλέον ημέρες άδεια

Δεμένο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2106. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δεμένο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2106. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Προνόμια σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές και χωρίς συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση, προσφέρει το υπουργείο Παιδείας σε συνδυασμό με το υπουργείο Ναυτιλίας. Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50% και σε ποιες εταιρίες. "Μπόνους" δύο ημερών για κάθε εκπαιδευτικό, με απαραίτητα έγγραφα

Της Μίκας Κοντορούση

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά ενόψει της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε έκπτωση 50% στα εισιτήρια όσων πρόκειται να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους νια να περάσουν τις εορτές των Χριστουγέννων. Το μέτρο θα ισχύσει κατά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018, ενώ η έκπτωση δεν περιορίζεται στα εισιτήρια αποκλειστικά για επιβάτες, αλλά αφορά και σε οχήματα Ι.Χ και δίκυκλα των μετακινουμένων.

Για να μπορέσουν να λάβουν την έκπτωση οι αναπληρωτές οφείλουν να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών, όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν.

Λόγω μάλιστα απόστασης των νησιών, η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (δηλαδή, από faχ ή e-mail).

«Για δεύτερη φορά ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Νησιωτικότητας, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεργάζονται στενά με σκοπό την εξομάλυνση της συνθηκών που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, καθώς και την ενίσχυση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών μας. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο του 2017 και με σκοπό είχε τη στήριξη της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από τη συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, ανακοινώνουν ότι συμφωνήθηκε έκπτωση 50% στα εισιτήρια δασκάλων και καθηγητών που πρόκειται να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους», ανέφερε άλλωστε η ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων.

Οι εταιρείες μάλιστα που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα είναι:

ANEK LINES

BLUE STAR FERRIES

FAST FERRIES

GOLDEN STAR FERRIES

HELLENIC SEAWAYS

KEFALONIAN LINES

SEAJET

SUPERFAST FERRIES

ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

Δύο επιπλέον ημέρες άδεια σε εκπαιδευτικούς

Επιπλέον άδεια δύο ημερών στους δασκάλους και καθηγητές που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, δίνει εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων, το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, είναι δυνατή η με προϋποθέσεις αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα πριν από τις 22 Δεκεμβρίου, αλλά όχι νωρίτερα από τις 21 του μήνα και η επιστροφή τους το αργότερο στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει για τους μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Τα μαθήματα αρχίζουν πάλι στις 8 Ιανουαρίου 2018 μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ δεν λειτουργούν από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Επειδή όμως η 24η Δεκεμβρίου πέφτει φέτος Κυριακή, όπως και π 7η Ιανουαρίου, οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.

SHARE:

24Media Network