Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: Στην Ελλάδα έφτασε το κρουστικό κύμα

Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: Στην Ελλάδα έφτασε το κρουστικό κύμα
Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα Japan Meteorology Agency via AP

Το κρουστικό κύμα που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα, έφτασε και στην Ελλάδα επηρεάζοντας την ατμοσφαρική πίεση.

Στην Ελλάδα έφτασε το κρουστικό κύμα απο την έκρηξη έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Ha’apai της νήσου Τόνγκα στον Ειρηνικό, η οποία σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί του Σαββάτου 15/01 ώρα Ελλάδας.

Μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν τη διακύμανση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς το κύμα προκάλεσε απότομη μεταβολή της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά 2 με 2.5  mb (hPa).

Απομωνομένει οι κάτοικοι

Η έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαίστειου στο αρχιπέλαγος της Τόνγκα εξερράγη χθες Σάββατο, προκάλσε συναγερμό για τσουνάμι και εντολές εκκένωσης στις παράκτιες περιοχές της Τόνγκα καθώς και σε άλλα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, όπου εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν παλιρροϊκά κύματα να πέφτουν πάνω σε οικήματα στις ακτές.

Η έκρηξη του Σαββάτου (τοπική ώρα) είναι η τελευταία από μια σειρά εκρήξεων στο ηφαίστειο Χούνγκα Χαπάι.

Οι γραμμές τηλεφωνίας και ίντερνετ ήταν “νεκρές” στις 18:40 (τοπική ώρα) του Σαββάτου, αφήνοντας τους περίπου 105.000 κατοίκους της Τόνγκα ουσιαστικά απομονωμένους, αφού κάθε μορφή επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν αδύνατη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα