Έκρηξη στη Συγγρού: Άνοιξε η κυκλοφορία στην λεωφόρο

Έκρηξη στη Συγγρού: Άνοιξε η κυκλοφορία στην λεωφόρο
Έκρηξη σε κτίριο της Συγγρού ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού. Το χρονικό της ισχυρής έκρηξης και η μαρτυρία του τραυματία.

Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού, λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί (26/01) σε κτίριο.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Εξαιτίας της έκρηξης, η Λεωφόρος Συγγρού είχε παραμείνει κλειστή και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στο Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, η λεωφόρος Συγγρού επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία αργά το βράδυ, κάτι που έγινε μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού SOOC




Το χρονικό της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί στο διαμέρισμα του ημιώροφου στο εξαώροφο κτίριο επί της Λ. Συγγρού 3, στην Αθήνα.

Αμέσως μετά την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά που εξαπλώθηκε στον ημιώροφο και επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο, ενώ φλεγόμενα αντικείμενα προκάλεσαν φωτιά και στο προαύλιο επιχείρησης απέναντι από το κτίριο. Από το ισχυρό ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, το οικοδομικό τετράγωνο έγινε γυαλιά-καρφιά και ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, αφού εκείνη την ώρα δεν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά και δεν υπήρχε κόσμος στους δρόμους.

Στο σημείο επιχείρησαν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και λίγο μετά τις 8 το πρωί κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Η μαρτυρία του τραυματία

Στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο παραμένει νοσηλευόμενος και εισήχθη στο χειρουργείο ο 78χρονος άντρας που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο διαμέρισμά του.

Τα πρώτα και μοναδικά λόγια που πρόλαβε να πει στους αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής πριν απαγορεύσουν οι θεράποντες ιατροί, να τον ρωτήσουν κάτι παραπάνω, ήταν ότι από χθες μύριζε έντονα στο διαμέρισμά του μία οσμή αερίου και σήμερα νωρίς το πρωί, μόλις ξύπνησε, πάτησε τον διακόπτη για το φως στο δωμάτιό του και προκλήθηκε αμέσως η ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε τον όροφο και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλα τα παρακείμενα κτίρια σε ακτίνα 150-200 μέτρων και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στο απέναντι προαύλιο.

Έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού SOOC

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν πολύ πιθανό να συνέβησαν έτσι τα πράγματα, καθώς όπως εξηγούν όταν συγκεντρώνεται για αρκετή ώρα φυσικό αέριο ή υγραέριο σε έναν χώρο και καταλαμβάνει αρκετό όγκο, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οξυγόνο του χώρου, δημιουργείται ένα άκρως εκρηκτικό μίγμα, έτοιμο να αναφλεγεί και να εκραγεί ακόμα και με τον παραμικρό σπινθήρα, όπως από το διακόπτη για το φως.

Υπολείμματα τυχόν μηχανισμού που να δώσει την εντύπωση δόλιας ενέργειας δεν βρέθηκαν και έτσι η εξήγηση πως πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου ή υγραερίου παραμένει ως η πλέον πιθανή και την έρευνα την αναλαμβάνει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στο ισόγειο χώρο του κτιρίου στεγαζόταν ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων, στον ημιώροφο που προκλήθηκε η έκρηξη ήταν το διαμέρισμα του ηλικιωμένου και οι υπερκείμενοι όροφοι δεν κατοικούνται και πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης σε αυτούς για την χρήση διαμερισμάτων ως «Airbnb».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα