ΕΛ.ΑΣ. για Σκουριές: Σπάσαμε τις πόρτες επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν

ΕΛ.ΑΣ. για Σκουριές: Σπάσαμε τις πόρτες επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στην κριτική που δέχεται για την επιχείρηση που οδήγησε σε δύο συλλήψεις και σε νέα ένταση στις Σκουριές. Αντιδράσεις για τη νυχτερινή έφοδο σε σπίτια (Vid+Pics)

Η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό για τη σύλληψη δύο ατόμων, μετά από την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της επίθεσης στις Σκουριές, έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την εισβολή αστυνομικών σε σπίτια στις Σκουριές

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.

“Υπήρχε άρνηση στις εκκλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν τη νόμιμη είσοδο στις οικίες τους. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν, οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν όπως ορίζει ο νόμος”, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε πως δεν είναι βίαιη είσοδος και πως τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διατυπώσεις και έγιναν όλες οι ενέργειες, αναφέροντας πως σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

* Οι φωτογραφίες είναι από τα επεισόδια που προκάλεσαν πολίτες στο ΑΤ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα