ΕΛΑΣ: Οι εμβολιασμοί ενστόλων γίνονται κανονικά

Αστυνομικός έλεγχος σε καιρό καραντίνας
Αστυνομικός έλεγχος σε καιρό καραντίνας EUROKINISSI

Δηλώσεις και δημοσιεύματα ανάγκασαν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας παρέχει διευκρινήσεις για την διαδικασία εμβολιασμού του προσωπικού της

Σε ανακοίνωση και διευκρινήσεις μέσω αυτής προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από δηλώσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ακύρωση της διαδικασίας εμβολιασμού των αστυνομικών κατά της νόσου COVID-19.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Για τον εμβολιασμό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίστηκε συγκεκριμένη διαδικασία μέσω Λίστας Αναμονής (WAITING LIST).

Με τη διαδικασία αυτή δεν χάνεται κανένα εμβόλιο, καθώς όλα τα αδιάθετα εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχει προσέλευση ιδιωτών σε προγραμματισμένα ραντεβού, διατίθενται στο ένστολο προσωπικό της χώρας.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με πίνακες του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, με προτεραιότητα στο μάχιμο προσωπικό και κριτήριο την ηλικία.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας διαβιβάστηκαν τα στοιχεία του συνόλου του προσωπικού του Σώματος στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και ακολούθως εισήχθησαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, γεγονός που προκάλεσε παρερμηνείες ως προς τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Με σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι ο εμβολιασμός πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της αρχικά καθορισμένης διαδικασίας των αδιάθετων εμβολίων.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι ο εμβολιασμός, όχι μόνο δεν ακυρώνεται άλλα εξελίσσεται και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς από την 18η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, δηλ. σε διάστημα 17 ημερών, έχουν εμβολιαστεί 7.311 μάχιμοι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network