Έλεγχοι σε φορτηγά: 600 παραβάσεις – 16 οδηγοί χωρίς δίπλωμα!

Έλεγχοι σε φορτηγά: 600 παραβάσεις – 16 οδηγοί χωρίς δίπλωμα!

Οι μισοί οδηγοί φορτηγών απ' όσους ελέγχθηκαν από την Τροχαία, βρέθηκαν να έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις ως προς την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων τους

Οι μισοί οδηγοί φορτηγών απ’ όσους ελέγχθηκαν από την Τροχαία, βρέθηκαν να έχουν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις ως προς την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων τους.

Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την Τετάρτη 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση, για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών οδηγών φορτηγών και λεωφορείων.

 

Η εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων, που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά, συγκροτήθηκαν 33 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν 1.392 φορτηγά και λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 671 παραβάσεις εκ των οποίων: 293 για παραβάσεις περί μη ορθής χρήσης και λειτουργίας ταχογράφου, 129 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 61 για υπέρβαση ωραρίου εργασίας, 16 για στέρηση άδειας οδήγησης, 12 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 16 για φθαρμένα ελαστικά, 9 για ΚΤΕΟ, 8 για υπέρβαρη και επισφαλή φόρτωση και 127 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα