Ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Σήμα "απαγορεύεται το κάπνισμα" 123RF.COM

Το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής εντατικοί έλεγοι πραγματοποιήθηκαν με στόχο να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, σε αρκετά καταστήματα υγειονομικού ελέγχου κέντρο της Αθήνας, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης: «Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, 26.10.2019, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 27.10.2019, έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου. Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα