Εμπορικά πλοία περισυνέλεξαν ναυαγούς ανοιχτά της Κρήτης

Σε επιχείρηση διάσωσης 36 παράνομων μεταναστών προέβη πρώτες πρωινές ώρες την Δευτ΄ρα 5 Μαΐου 2014, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., από σκάφος που ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Σάμου και είχε επίσης ώς αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 22, μέχρι στιγμής, παράνομων μεταναστών.
(EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
Σε επιχείρηση διάσωσης 36 παράνομων μεταναστών προέβη πρώτες πρωινές ώρες την Δευτ΄ρα 5 Μαΐου 2014, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., από σκάφος που ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Σάμου και είχε επίσης ώς αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 22, μέχρι στιγμής, παράνομων μεταναστών. (EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ) EUROKINISSI

Στα Χανιά νοσηλεύονται 6 ναυαγοί που περισυνέλεξαν εμπορικά πλοία ανοικτά της Κρήτης

Στο νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα υποθερμίας νοσηλεύονται 6 ναυαγοί που εντοπίστηκαν στη θάλασσα από δυο εμπορικά πλοία τα οποία έπλεαν ανοικτά της Κρήτης.

Οι 6 ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο surer puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης από όπου με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπο Δουλγεράκη από τους 6 ναυαγούς το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας παρουσιάζει ένα μικρό κορίτσι, που ήταν μεταξύ των ναυαγών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθησαν με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα πλοία «CPO JAPAN» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και «CMA CGM VERDI» σημαίας Λιβερίας, τα οποία έπλεαν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των ακτών της Κρήτης, έξι διασωθέντες ναυαγοί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Σούδας, απ' όπου άμεσα διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

SHARE:

24Media Network